Bajzát Péter remeklése is kevés volt a sikerhez

Vágólapra másolva!
2006.11.25. 18:15
Bajzát Péter két gólja is kevés volt a Győri ETO pontszerzéséhez, a Diósgyőr magas színvonalú, nagy iramú találkozón 4-3-ra gyűrte le riválisát a labdarúgó Borsodi Liga 15. fordulójában.
Foxi góllal és gólpasszal vette ki a részét a diósgyőri diadalból
Foxi góllal és gólpasszal vette ki a részét a diósgyőri diadalból
Foxi góllal és gólpasszal vette ki a részét a diósgyőri diadalból
Foxi góllal és gólpasszal vette ki a részét a diósgyőri diadalból

DIÓSGYŐR-GYŐR 4-3 (2-2)


Helyszín: Diósgyőr
Nézőszám:3000
Játékvezető: Sápi Csaba
Asszisztensek: Szalai Zoltán, Vígh Tibor
DIÓSGYŐR GYŐR
25 Szalma 11 Sztevanovics
66 Farkas V. 8 Regedei
2 Mogyorósi 3 Kovács Z.
81 Katona A. 14 Hanák
3 Elek 15 Tóth P.
23 Sipeki 13 Pákolicz
8 Vitelki 9 Müller
10 Foxi 5 Bank
18 Kerényi G. 22 Virág A.
14 Douva 23 Tokody
83 Simon A. 19 Bajzát
Vezetőedző: Vezetőedző:
Csank János Pajkos János
Gólszerző:Elek (2.), Foxi (22.), Vitelki (51.), Farkas V. (74.) ill. Bajzát (16., 32.), Virág (57.)
Csere:Foxi h Binder (54.), Kerényi h Lipusz (61.), Simon h Rubint (78.) ill. Pákolicz h Szabó Zs. (63.), Virág h Dudás (76.), Müller h Czanik (76.)
Sárga lap:Tokody (64.), Bajzát (77.)
Kiállítás:Douva (87.)

Bajzát két gólja sem ért pontot a győrieknek
Bajzát két gólja sem ért pontot a győrieknek
Izgalmasnak ígérkezett a tabella hatodik helyén álló Győri ETO diósgyőri vendégjátéka, hiszen a nyolcadik DVTK győzelem esetén megelőzhette volna riválisát. Ahhoz, hogy ez ne csupán feltételes mód maradjon mindent megtett Csank János együttese, amely villámrajtot véve már a 2. percben előnyhöz jutott: Foxi beadását az előrehúzódó Elek Norbert mintaszerűen csúsztatta a győri kapu jobb oldalába. A borsodi drukkerek azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, hiszen Bajzát Péter a 16. percben egyenlített. Pajkos János vezetőedző némi meglepetésre, lovaglóizom-húzódása ellenére a kezdőcsapatba jelölte a támadót, azonban jó döntés volt a csatasorba állítása, hiszen már a 12. percben is veszélyeztetett, négy perccel később pedig sikerült mattolnia Szalmát.

A mintegy háromezer fős publikumnak csupán hat percet kellett várnia a következő találatra, ugyanis a 22. percben Foxi villanása után újra a miskolciak álltak jobban. A közép-afrikai középpályás remek labdaátvételének köszönhette, hogy gólpassza után önmaga is betalált, a látványos mozdulattal lépéselőnybe került, 8 méterről pedig már nem hibázott. Az újabb diósgyőri találatra ismét érkezett Bajzát válasza, az ETO játékosa hatalmas gólt ragasztott a kapu bal felső sarkába. Ez volt az ex-debreceni csatár 10. találata a szezonban.

Bajzát: Virágé a harmadik gól

Bár a lelátóról úgy tűnt, hogy a győriek mindhárom gólját a 25 éves támadó szerezte, Bajzát Péter a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, hogy a harmadik gól szerzője az egykori diósgyőri középpályás, Virág Aladár volt.
A futballcsapatok gyakran kiábrándító teljesítménnyel szomorítják a drukkereket, ezen a találkozón azonban nem unatkozhattak a nézők, hiszen mindkét fél teljes erőbedobással küzdött, aminek helyzetekben gazdag, látványos, közönség-szórakozató játék lett az eredménye.

Egyik trénernek sem volt oka a cserére, így változatlan összetételben futottak ki a felek a folytatásra. Tovább rohamozott a Diósgyőr: a 48. percben Simon Attila lövésénél Sztevanovics még bravúrral hárítani tudott, az 54. percben azonban már a szerb hálóőr is tehetetlen volt. Kapu előtti kavarodás után Vitelki elé került a labda, aki közvetlen közelről a léc alá vágta a játékszert.

Az 57. percben megint egyenlíteni tudott a vendéggárda: ezúttal Virág Aladár értékesítette Tokody átadását, közvetlen közelről.

Az első félidőhöz hasonlóan magas színvonalú második játékrész azonban még tartogatott fordulatot: a 74. percben Farkas Viktor fejesével negyedszerre is a DVTK jutott előnyhöz.

Ugyan még negyedóra hátra volt a találkozóból, de erre a gólra már nem érkezett diósgyőri válasz. A 87. percben Douvát kiállította a játékvezető, így emberhátrányban fejezték be a mérkőzést a borsodiak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik