Hivatalos: Kobe Bryant a Barcelonába igazolt

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.07.31. 22:07
Hogy mit keres a világ egyik legismertebb kosarasa Pep Guardiola mellett a pályán? Hogy hogy kerül oda egy sereg női futballista, és miért van együtt...

Hogy mit keres a világ egyik legismertebb kosarasa Pep Guardiola mellett a pályán? Hogy hogy kerül oda egy sereg női futballista, és miért van együtt sülve-főve Bryant és Marta? Mindenre fény derül a hajtás után. Hogy mit keres a világ egyik legismertebb kosarasa Pep Guardiola mellett a pályán? Hogy hogy kerül oda egy sereg női futballista, és miért van együtt sülve-főve Bryant és Marta? Mindenre fény derül a hajtás után.

Kezdjük az elején. Kobe Bryant imádja a focit. Kiskorában Milan-szurkoló volt, manapság azonban alighanem ő a világ egyik leghíresebb Barcelona-drukkere, s ezt minden lehetséges fórumon hangoztatja. Rajongása hatéves korából ered, amikor is édesapja, aki profi kosaras volt, Olaszországba igazolt. A kis Kobe ott szembesült azzal, hogy a kosár népszerűsége bizony nyomába se érhet a fociénak, s mit volt mit tenni, ő maga is beállt a bambinók közé, rúgni a bőrt.

Amikor apja szerződése lejárt, a Bryant család visszatért Philadelphiába, Kobe azonban mindörökre megfertőződött a futballal. A dolog ott kezd Kötény-kompatibilissé válni, hogy Bryant sokszor beszélt arról a lapoknak, ő bizony nem csupán a férfiak küzdelmeit kíséri figyelemmel, de a női focit is, és van valaki, akiért épp ugyanúgy rajong, mint a Barcáért: Marta.

„Figyelem, ahogy játszik, tele szenvedéllyel, energiával, a játék iránti szerelemmel, és annyi, de annyi kreativitással, hogy azt veszem észre: már megint rátapadtam a tévére.”

Amikor Marta 2009-ben a Los Angeles Solhoz igazolt, Bryant magánhelikoptert bérelt, hogy edzés után még odaérjen a ceremóniára, és személyesen üdvözölhesse kedvencét!

A szálak pedig most összeértek, mégpedig egy másik női futball-legendának köszönhetően. Mia Hamm, a valaha volt legnépszerűbb amerikai válogatott focista híres arról, hogy rengeteget jótékonykodik. Legfontosabb projektje a Mia Hamm Alapítvány, amelynek két fő tevékenységi köre van: csontvelőátültetésre és köldökzsinórvér-transzplantációra szoruló gyermekeket támogat, illetve kampányol a nők lehetőségeinek javításáért a sportban. (Mia testvére, Garrett 1997-ben halt meg aplasztikus anémiában.)

Az alapítvány idén rendezte meg negyedik alkalommal a Celebrity Soccer Challenge-et, amelynek lényege, hogy hírességeket és futballsztárokat hozzon össze a focipályán, s egyben pénzt is gyűjtsenek az alapítvány számára. Az idei CSC sztárja egyértelműen az épp Amerikában turnézó Barcelona sztáredzője, Pep Guardiola volt, ám a névsor még nélküle is lehengerlő:

Alex Morgan, Ali Krieger, Heather O'Reilly, Tobin Heath, (ex- DC United), Jeff Green (Boston Celtic), DeAngelo Hall (Washington Redskins), John Carlson (Washington Caps), John Harkes, (ex- DC United), s az amerikai sportriporterek színe-java is tiszteletét tette.

Nyilván kitaláltátok már, hogy Kobe Bryant, a női futball egyik legnagyobb támogatója is a jótékonykodók közt volt. Biztos, ami biztos Guardioláék nemrég már meglepték egy Barca-mezzel, nehogy eszébe jusson visszatérni a Milanhoz, mi több, a Nike (aki egyébként a CSC főszponzora) saját Barca-cipőt is készített neki (lásd: Mezmegaz). A koktélcseresznye a hab tetején pedig az ESPN Sports Mag legújabb, tematikus számának címlapja, amelyen Kobe trükközik, kosár- helyett focilabdával, teljes Barca-felszerelésben. Ha csak egy délutánra és egy fotózás erejéig is, de Kobe hivatalosan is Guardiola irányítása alá, a Barca csapatába került.

Amint lesznek videók az eseményről, Facebookon mutatunk nektek, ám addig sajnos meg kell elégednetek Eva Longoria tavalyi kezdőrúgásával (akinek ex-férje, Tony Parker is nagy Barca-drukker). Született focistafeleség?

UPDATE: Köszönjük a találatot fecooo-nak:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik