Somogyi a Lakers helyett Szolnokon folytathatja

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 08:19
null
Somogyi Gergely a Lakers után akár Szolnokon is kipróbálhatja <br />magát (Fotó: archív)
Óriási feltűnést keltett a hétvégén a Tiszaligeti Sportcsarnokban a tizenhatszoros NBA-bajnok Los Angeles Lakers edzőtáborát végigdolgozó, de végül garantált szerződést nem kapó Somogyi Gergely megjelenése, a center nem véletlenül volt ott a Szolnok  Adria-liga-meccsén. Az Olaj vezetői megerősítették a Nemzeti Sport információit, mely szerint szerződtethetik Somogyit – már tárgyaltak a játékos menedzserével.

Somogyi Gergelynek nem sok esélye volt arra, hogy szombat este észrevétlenül elvegyüljön a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnok kétezer nézője között. Az Adria-liga tizedik fordulójában lejátszott Szolnoki Olaj–Igokea Aleksandrovac mérkőzés során a Sporttelevízió riporterének azt nyilatkozta, hogy mivel már három hete hazaérkezett Los Angelesből, egyszerűen kíváncsi a hazai kosárlabdaéletre, ez vonzotta a magyar bajnok meccsére. Nyilván jó benyomást tett rá a Szolnok, amely ugyan 82–78-ra kikapott az Adria-liga bosnyák éllovasától, nagyszerű játékkal tartotta magát egészen az utolsó három és fél percig.

De valóban csak a kíváncsiság vitte amerikai menyasszonyával, Marissával, korábbi remek kosárlabdázó édesapjával, Somogyi Györggyel és testvérével együtt a szolnoki csarnok VIP-páholyába? Vagy van a látogatás hátterében valami más is? Esetleg az Adria-liga és az EuroChallenge-sorozat kettős terhét nehezen bíró Szolnoki Olaj tett ajánlatot a Los Angeles Lakers NBA-szezon előtti edzőtáborát végigdolgozó, végül garantált szerződéshez nem jutó 222 centis centernek?

„Ajánlattételről még nem beszélhetünk – mondta a Nemzeti Sport kérdésére Nyerges Zsolt, a klub tulajdonosa. – Felvettük Somogyi Gergellyel a kapcsolatot, tárgyalunk vele, illetve a menedzserétől várunk, vártunk választ. Ennél többet tényleg nem mondhatok."

Az Olaj ügyvezető igazgatója, Tóth Zoltán azt is elmondta, milyen körülmények között vette fel a kapcsolatot a klub Somogyival.

„A Budapesti Honvéd Dózsa György úti kosárcsarnokában U18-as mérkőzést játszottunk, amelyen Kmézics Zorán edző csapatában az én fiam is pályára lépett. Kmézics Zorán volt a tavalyi universiadén szereplő magyar válogatott edzője, és a keretében helyet kapott Somogyi Gergely is. Mivel Gergely a mi meccsünk után edzett volna, odamentünk hozzá, arról érdeklődve, szándékában áll-e Magyarországon játszani, és ha igen, lenne-e kedve a Szolnokon megkezdett munkába bekapcsolódni. Korábban tett nyilatkozataiban kifejtette, az Adria-liga olyan szintet képvisel, amelyen szívesen kipróbálná magát. A családtagjaival szombat este eljött megnézni a környezetet, a csarnokot, a csapatot. Most azt várjuk, hogy a menedzserén keresztül visszajelezzen. De még nem tette meg. Eddig jutottunk el" – mondta Tóth Zoltán.

A Santa Barbara University csapatával az amerikai egyetemi bajnokságban játszó, a tanulmányait szociológia szakon befejező 23 éves kosaras sem akart többet elárulni. Arra a felvetésre, hogy Szolnokra szerződik-e, tömören válaszolt: „Most még nem aktuális ez a kérdés. Egyelőre nem akarom kommentálni. Lehet, hogy lesz majd mit közölni, de most még nincs."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik