HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.09.12 14:52 Frissítve: 2017.09.12 15:05

Női kosár: amerikai bedobót igazolt az Atomerőmű Szekszárd

Amerikai bedobót igazolt a 2017–2018-as szezonra a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC-Szekszárd női kosárlabdacsapata, amely a hétvégén a 48. Sió-kupán, majd a Buducsnoszt Podgorica ellen folytatja felkészülését a bajnokságra és az Euroligára.

HIRDETÉS

 

Erica McCall, aki a WNBA-ban szereplő Indiana Feverben is bemutatkozott, 21 éves, 188 centiméter magas, a négyes-ötös poszton bevethető játékos – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. Nyolc hónapra szerződött Szekszárdra, és elsősorban a lepattanók megszerzése, a palánk alatti védekezés az erőssége – mondta magáról. 

Szabó Noémi, a klub szakmai és sportigazgatója jelezte: teljessé vált a KSC 14 fős kerete. McCall mellett Pécsről Kiss Virág, Sopronból Szara Krjnics érkezett, és csatlakozott a csapathoz a Kassáról igazolt szlovén irányító, Teja Oblak.

A sajtótájékoztatón négy esztendőre szóló szerződést írt alá Zseljko Djokics, a KSC vezetőedzője; a szerb szakember azt mondta, a célja, hogy négy év alatt bajnoki címet szerezzen a Szekszárddal.

Hozzátette: a felkészülésükön a szeptember 26-i, Montpellier elleni Euroliga-selejtezőre koncentrálnak. A két összecsapáson egy tapasztalt és egy fiatal, lendületes csapat – a KSC Szekszárd – fog találkozni, s bízik abban, hogy utóbbi jut tovább. Kérdésre válaszolva elmondta: a nyáron távozó legponterősebb játékos, a szlovén Eva Lisec pótlására McCallt tartja alkalmasnak.

A csütörtöktől szombatig a szekszárdi sportcsarnokban rendezendő, háromnapos Sió-kupán négy csapat, a házigazdák mellett a PINKK Pécsi 24, az AC Sepsi SIC és a ZKK Cinkarna Celje vesz részt.

A KSC az elmúlt hétvégén Porecben játszott két felkészülési mérkőzést az orosz Jenyiszej Krasznojarszkkal, szeptember 21-én pedig a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát fogadja. Az NB I-es alapszakasz első meccsét szeptember 30-án az MTK Budapest otthonában vívja.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.19 10:55:59

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Azt hittem, tudom, hol van a teljesítőképességem határa, de Roberto Íniguez jobban tudta.”

2018.05.17 00:01:39

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A budapesti rothadás nem tegnap indult.

2018.04.24 22:28:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Fültanúja voltam annak, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyik munkatársa azt mondta a rendezvény sajtófőnökének a soproni Euroliga négyes döntő utáni partin: imádja Magyarországot, az itteni események megszervezésével soha sincs probléma, honfitársaink szorgalmasak, figyelnek az apró részletekre, és remek vendéglátók.

2018.04.22 11:57:34

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, MIHÁLYI ANDRÁS (összefoglaló), MOLNÁR KRISZTIÁN (közvetítés)

A magyar csapat történelmi ezüstérmet szerzett Európa legrangosabb sorozatában.

2018.04.22 08:46:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A 21 éves magyar játékos az a típus, aki lemegy a csarnokba dobni kétszázat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS