JUHÁSZ DORKA (Indiana) 2020.05.21 07:24 Frissítve: 2020.05.21 08:09

KoroNapló: Szabadon mászkálnak a szarvasok – Juhász Dorka

Az Ohio State Egyetemen tanuló, de jelenleg Indianában tartózkodó 20 éves kosárlabdázó megismerkedett egy új „háziállattal”, és felhívta őt Székely Norbert szövetségi kapitány, aki várja a válogatott júliusi edzőtáborába.

 
„A minap legnagyobb megdöbbenésemre szarvasok néztek be az ablakon, és ez nem vicc! Megrémültem, de a házigazdáim szerint ez teljesen megszokott jelenség ezen a környéken.

A múlt héten kitaláltuk, hogy a családi ház udvarában felásunk egy területet veteményesnek – edzésnek sem volt rossz…

Javasoltam, hogy a kedvenceim, áfonya és eper mindenképpen legyenek benne, de mint kiderült, ez nem volt túl jó ötlet, mert a szabadon mászkáló szarvasok bemerészkednek az udvarokba, és megeszik a bogyós gyümölcsöket. Ennek tudatában sötétedés után már nem szívesen merészkedem ki egyedül.

Nekem ma is Michael Jordan a világ legjobb kosárlabdázója, a vasárnap befejeződött, a középpontba őt helyező filmsorozat őrületes népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban (is), újra fellángolt a Jordan-mánia. Tanulságos a történet, ajánlom minden sportoló figyelmébe: csak ilyen hozzáállással, elhivatottsággal érdemes sportolni! Nekem hatalmas pluszmotivációt jelentett a megtekintése, főleg ebben a különös helyzetben, amikor egyébként is hiányzik a kosárlabda.

 
Juhász Dorka ajándék dobógépre vágyik 
A jövő héttől vizsgaidőszak – Juhász Dorka
Magyar hurka és kolbász Indianában – Juhász Dorka öröme

Szerdán nagyon különleges online csapatmegbeszélésünk volt, amelyre meghívták Curt Millert, a Connecticut Sun WNBA-csapatának vezetőedzőjét. Mesélt az egyetemi és a profi edzői tapasztalatairól, sok történetet megosztott velünk olyan játékosokról, akik a kemény munkának köszönhetően nagyobb karriert futottak be, mint a korábban tehetségesebbnek gondoltak. Az előadás után volt alkalmam személyesen is beszélgetni vele: tanácsokat adott a játékommal kapcsolatban. Elismerő szavai motiválnak, és alig várom, hogy újra a pályán lehessek.

Jöjjön még egy szuper hír: felhívott Székely Norbert szövetségi kapitány, hogy ha lehetséges, szeretettel vár a júliusban tartandó válogatott edzőtáborba. Ez nagy megtiszteltetés, de kérdéses, hogy a vírushelyzet lehetővé teszi-e a hazautazásomat.

A nyári szemeszter az egyetemen július végéig tart, és minél előbb repülnék haza, mert a családommal sem találkoztam december óta. Persze fontos szempont, hogy vissza tudok-e utazni majd Magyarországról Columbusba az egyetem kezdetére…”

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok), Kemény Dénes (Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország) 

Korábban: Gulácsi Péter (Németország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián (Oroszország), Vojvoda Dávid (Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.