Kosár: egyelőre nem LeBron Jamest igazolják le – előrébb lépne a Bp. Honvéd

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 13:04
Horváth Ákos és Debreceni Dániel szerződtetése csak a kezdet: egyelőre a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának legjobb nyolc csapata közé kerülés a cél a Honvédnál, de nem ragadnának le ezen a szinten.

Két olimpiai bajnok is megtisztelte a Budapest Honvéd kosárlabda-szakosztályának szerda délelőtti sajtótájékoztatóját: Gergely István és Kovács Katalin. Előbbi fel is szólalt, mi több, ő nyitotta meg az eseményt.Gergely István és Kovács Katalin. Előbbi fel is szólalt, mi több, ő nyitotta meg az eseményt.

„Még nem LeBron Jamest igazoljuk le, de mérföldkő következik" – hangsúlyozta a Honvéd ügyvezető elnöke, kiemelve, hogy az utánpótlásnevelés már rendben van a házuk táján, sok háttérmunka tette szimpatikussá a Honvédot.

Gergely hozzátette, igyekeznek a szakosztály eredményessége mellé tenni a szükséges anyagi vonzatot is. Felnőttszinten egyértelmű cél az előbbre lépés – a mögöttünk hagyott idényt az NB I B Piros csoportjának tizedik helyén zárta a Honvéd –, persze azzal tisztában vannak, hogy jövőre még nem tudnak mindent megnyerni, de kinyilvánítják a szándékot, hogy több erőforrás jut majd a kosárlabdára. A hosszabb távú mottó: „Legyünk mi a budapesti csapat!"

Mészáros István, népszerű becenevén Lujó, a szakosztály igazgatójaként beszélt: az 1990-es években még igazi sikercsapat volt a Honvéd, aztán utánpótlásbázissá alakult át anyagi problémák miatt. Az NB I B-nek nagyjából 2004 óta stabil tagja, legutóbb is sikerült a bentmaradás a felsőházban. Ennél persze magasabbra törnének saját nevelésű játékosaik és fiatal, ambiciózus „külsősök" segítségével. Az ifjoncokon túl fontos az idősebb Honvédos kötődésű játékosok visszacsábítása – ennek szellemében a 90-szeres magyar válogatott, 37 éves Horváth Ákos játékos és edzői minőségében is a piros-fehéreknél folytatja karrierjét.

Puskás Artúr, a Honvédot öt éve irányító edző Horváth Ákos régi barátja, játszottak is együtt, büszke rá, hogy a Dózsa György útra tudta csábítani, ő lehet az egyik hiányzó karakter, akivel magasabb célokat tűzhet ki az egyesület. Puskás pozitív példaként említette a Honvéd U23-as csapatát, amely csupa fiatal játékossal megnyerte az NB II-es bajnokságot. Puskás is egyértelművé tette, lépésről lépésre akarnak haladni, nem akarnak túl hamar szintet ugrani. A szakember munkáját Mócsai Milán segíti majd a felnőttegyüttesnél, aki a 2004-es korosztállyal is foglalkozik majd.

Természetesen Horváth Ákos is megszólalt a sajtóeseményen. Elmondta, hogy 19 élvonalbeli szezon van a háta mögött, az elsőt éppen a Honvéd színeiben húzta le, most boldogan tér vissza, miután az előző idényben Zalaegerszegen élt a lehetőséggel. Szép feladatnak tartja, hogy felemeljék a Honvédot, a nevelőegyesületét – ha újra első osztályba kerülne a gárda, gyönyörű befejezése lenne Horváth Ákos pályafutásának.

Videoüzenetben jelentkezett be az Egyesült Államokból Debreceni Dániel, aki korábban a MAFC színeiben játszott a honi élvonalban és Horváth-hoz hasonlóan a Honvédhoz szerződött. A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, az erősítések ezzel nem értek véget, rutinos, lehetőség szerint A-csoportos múltú kosarasokat öltöztetnének még a Budapesti Honvéd mezébe, előrehaladott tárgyalások zajlanak egy irányítóval is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik