Férfi kosár Euroliga: Hanga főszereplő volt a Himki legyőzésében

ZSIVERA GÁBOR, KERESZTURY GÁBORZSIVERA GÁBOR, KERESZTURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2016.03.11. 00:20
A Laboral Kutxa Hanga Ádám kiváló játékának is köszönhetően nagy lépést tett a rájátszásba jutás matematikai biztosítása felé a férfi kosárlabda Euroligában.

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol)–Himki Moszkva (orosz) 98–83Laboral Kutxa Vitoria (spanyol)–Himki Moszkva (orosz) 98–83

Hanga kezdőként 27 percet játszott, ami alatt 12 pontot dobott 4/6-os mezőnyözéssel (0/1 triplából) és hibátlan büntetőzéssel (4/4), ezen felül lekapott hét pattanót, volt egy szerzett labdája, valamint öt kiharcolt faultja is, a negatív oldalra pedig három eladott labda került fel nála.

Az első félidőben kiválóan tartotta magát az extrán dobó Koponen, Shved páros húzta orosz gárda, ám a fordulást követően óriási energiák szabadultak fel a hazaiaknál és valósággal robbantottak Causeurék. A harmadik etapot 12 ponttal nyerték meg Velimir Perasovic tanítványai, akik Mike James majdnem félpályás triplájával tették fel az "i"-re a pontot a játékrész utolsó pillanatában.

A negyedik játékrész már csak arról szólt, hogy meglesz-e a legalább kilencpontos diadal a dupla duplázó Buruszisz (16 pont, 13 lepattanó, 6 gólpassz) fémjelezte baszk alakulatnak. Végül ezt az akadályt is könnyedén abszolválták Hangáék, ezzel pedig nagy lépést tettek afelé, hogy legalább a harmadik helyen tudják zárni a Top 16-ot, innentől nekik már leginkább a hazai pálya előnyének kiharcolása lehet a tét a maradék négy fordulóban.

A Laboral Kutxa legjobb dobói: Causeur 17/9, Adams 17/3, Buruszisz 16/6, Bertans 13/9, Hanga 12
A Himki Moszkva legjobb dobói: Shved 19/9, Davis 18, Koponen 15/9

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
TOP16, 10. FORDULÓ
F-CSOPORT

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol)–Himki Moszkva (orosz) 98–83
Brose Baskets Bamberg (német)–Olympiakosz (görög) 72–71
E-CSOPORT
Lokomotiv Kubany (orosz)–Fenerbahce Ülker (török) 52–55
Cedevita Zagreb (horvát)–Unicaja Málaga (spanyol) 78–91

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik