Párizs 2024: Dream Team!? James, Curry, Durant és Embiid is ott lesz az olimpián

Vágólapra másolva!
2024.04.16. 08:59
Joel Embiid nem Kamerunt és nem Franciaországot, hanem az Egyesült Államokat erősíti az olimpián (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi liga (NBA) szupersztárjai közül LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant és Joel Embiid is ott lesz a címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatottban a párizsi olimpián.

Egybehangzó amerikai sajtóértesülések szerint Steve Kerr szövetségi kapitány – egyben a Golden State Warriors négyszeres NBA-bajnok edzője – a 12 játékosból 11-gyel már megállapodott az ötkarikás szereplésről. Kevin Durant a negyedik olimpiai aranyérmére hajthat, James 2008-ban és 2012-ben állhatott a dobogó tetejére, a triplakirály Steph Curry viszont még sosem járt ötkarikás játékokon.

Ami az előző NBA-idény legjobbjának megválasztott Embiidet illeti, a kameruni származású centert szülőhazája, a júliusban olimpiai selejtezőt játszó afrikai ország, illetve – felmenőire hivatkozva – a házigazda Franciaország is szívesen látta volna csapatában, de a 213 centis játékos az Egyesült Államokat választotta.

Az amerikai keret 12. helye júliusban, a Las Vegas-i edzőtáborban kel el. Az együttesből egyedül Tyrese Haliburton volt jelen a tavalyi világbajnokságon, amelyen az amerikaiak csak negyedikek lettek.

AZ AMERIKAI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT KERETE 
LeBron James (Los Angeles Lakers), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant (Phoenix Suns), Devin Booker (Phoenix Suns), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jayson Tatum (Boston Celtics), Jrue Holiday (Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik