Női kosár: Juhász Dorka mezét felhúzták a Nemzeti Kosárlabda Akadémián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.12.31. 12:51
null
Juhász Dorka
A WNBA-szezon után az Euroligában is játszó, vagyis a legerősebb ligákban kosárlabdázó pécsi játékos, Juhász Dorka végre szakíthatott néhány napot a családjára, szeretteire. Tartottak pótkarácsonyt, nem hagyta ki a kedvencét, a kürtőskalácsot, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában pedig felhúzták a mezét.

 

Juhász Dorka az olasz csapatával, az Euroliga-bronzérmes Famila Schióval töltötte az ünnepi időszak nagy részét, így nem volt ideje Magyarországon karácsonyozni. Most viszont Pécsen pótolta az elmaradt ünnepi pillanatokat!

„December huszonnyolcadikán hazajöttem, azóta a családommal vagyok, a szüleimmel és a tesómmal, ami természetesen nagyon jó érzés – mesélte. – Tartottunk otthon egy pótkarácsonyt, és voltunk a belvárosban is. A karácsonyi vásárról ugyan lemaradtam, de azért szerencsére voltak még nyitva bódék, úgyhogy nem hagytam ki a kedvencemet, a kürtőskalácsot, a többiek pedig forralt boroztak. A szilvesztert is a családdal közösen tervezzük Pécsen, aztán január másodikán már a csapatomnál kell lennem, úgyhogy nem tart sokáig ez a pihenő.”

A Rátgéber László nevével fémjelzett Nemzeti Kosárlabda Akadémia növendéke, amikor itthon van, mindig beugrik korábbi otthonába – így tett most is. Ezúttal azonban nem edzett, hanem édesapjával, Juhász Zsolttal, továbbá Éles Péter szakmai igazgatóhelyettessel együtt élvezte a pillanatot, hogy a válogatott mezével ellátott zászlót felhúzzák az arénában, jelezve, hogy a pécsi akadémia újabb olyan kosárlabdázót nevelt ki, aki a felnőtt nemzeti csapatban is helyet kapott. Immár négy mez van a magasban: Juhász Dorkáé, Kiss Virágé, Wentzel Nóráé és Pongó Marcellé.

„Emlékszem, amikor az utóbbi években hazajöttem, és az akadémián elsétáltam a mezek alatt, többször is eszembe jutott, hogy na, majd egyszer, ha játszom a válogatottban, az enyém is odakerülhet! Nyilvánvaló volt, hogy ha majd Európában fogok kosárlabdázni, könnyebb lesz bemutatkozni a válogatottban, ami sikerült is az Európa-bajnoki selejtezőkön. Nagy büszkeség ez nekem és az akadémiának is!”

A magyar válogatottra nemsokára, február 8. és 11. között hatalmas feladat vár, hiszen Sopronban olimpiai selejtezőtornán vívhatja ki a részvételt a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon. Juhász Dorka bent van a keretben, nagyon izgatottan várja ezeket a meccseket, és biztos benne, képesek rá, hogy megcsinálják!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik