Férfi kosár BL: Bármi is lesz, ezt a meccset hoznia kell a Falcónak!

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.21. 11:12
null
Már felépült sérüléséből Benke Szilárd, és készen áll a görög Periszteri elleni összecsapásra (Fotó: Földi Imre)
A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos mérkőzést játszik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában kedden a görög Periszteri ellen.

 

Lement egy teljes kör, mindenki találkozott mindenkivel, de rengeteg a nyitott kérdés a Bajnokok Ligája A-csoportjában. Az teljesen világos, hogy az Unicaja Málaga kiemelkedik a kvartettből, eddig hibátlanul menetel és az egész sorozat egyik legnagyobb esélyese. A Periszteri, a Le Mans és a magyar bajnok Falco azonban szépen körbeverte egymást, így a maradék három fordulóra marad a döntés, melyik két alakulat mehet tovább legalább a playinig, amely a legjobb tizenhat közé jutásért folyik – a csoportelsők rögtön a következő körbe jutnak, a második és harmadik helyezettekre pedig az egyik fél második sikeréig tartó párharc vár.

Nem is kell talán hangsúlyozni, hogy a szombathelyieknek miért kiemelt fontosságú a keddi, Periszteri elleni hazai összecsapás. A Falco idegenben tizenhét ponttal kapott ki a görög csapattól, ami az egymás elleni összevetés miatt a későbbiekben hátrányos lehet.

„Teljesen mindegy, hogyan, ha csak egy ponttal is, de nyerjünk!” – mondta lapunknak Milos
Konakov, a sárga-feketék vezetőedzője, érzékeltetve, hogy nincs számolgatás, győzni kell és figyelni a következő feladatra.

Az Athén külvárosában vívott októberi összecsapáson egyébként a harmadik negyed közepéig tudta szorosan üldözni ellenfelét a Falco, illetve a negyedik negyedben még benézett egyszer tíz pont alá, de nem volt esélye nyerni, sőt, az utolsó percekben már a koncentráció is csökkent, így nyílt a vártnál nagyobbra az olló. A görögöknél egyértelműen a két hátvéd, az amerikai-libériai Joe Ragland és az amerikai Jaylen Hands vitte a prímet, őket mindenképpen ki kell kapcsolni a játékból Szombathelyen, vagy legalábbis csökkenteni az eredményességüket.

„Igyekeztünk elemezni az ellenfél erősségeit, megtalálni azokat a pontokat, ahol támadni akar minket, és persze mi is keressük az ő gyengéit – folytatta Konakov. – Tény, hogy a Periszterinek remek, tapasztalt hátvédjei vannak, akik ellen megpróbálunk másképpen védekezni, mint legutóbb.”

A periszteri vereség óta a szombathelyiek remek formába lendültek, hiszen utána legyőzték hazai környezetben a Paksot, majd nyertek Oroszlányban, Sopronban és Kecskeméten is, közben a Bajnokok Ligájában a Le Mans csarnokában is sikerrel vették az akadályt.

„A győzelmek mindig építik a csapatot, nehéz volt sorozatban négyszer idegenben játszani, de jól jöttünk ki a sok utazásból. Nagyon bízom benne, hogy sikerül újra nyerni, a srácok megfelelő önbizalommal mehetnek ki a pályára, és persze ott lesz mögöttünk a remek szombathelyi tábor, amely mindig forró hangulatot varázsol az Arena Savariába” – taglalta Milos Konakov.

A Falco csaknem teljes kerettel várja az összecsapást, a korábbi sérültek közül Kovács Benedek már a Kecskemét elleni bajnokin is parkettre lépett, míg Benke Szilárd most épült fel, és készen áll a görögök elleni bevetésre. Az előjelek tehát nem rosszak, de az ellenfél a görög bajnokság egyik meghatározó csapata, szóval kiemelkedő játék kell a legyőzéséhez.

KOSÁRLABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
4.FORDULÓ, A-CSOPORT
18.00:
Falco KC Szombathely–Periszteri (görög)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik