Női kosár Eb: Hihetetlenül boldog vagyok, hogy tudtam segíteni – Horváth Bernadett

GYŐRI FERENC (Ljubljana)GYŐRI FERENC (Ljubljana)
Vágólapra másolva!
2023.06.18. 19:40
Horváth Bernadett többek között három sikeres triplával, 12 ponttal járult hozzá vasárnap a magyar női kosárlabda-válogatott 81–75-ös győzelméhez Szerbia ellen. Az Európa-bajnokság helyszínén készült interjúnk az irányítóval.
Horváth Bernadett (labdával) sokszor megtalálta az ellenszert a szerb túlerőre (Fotó: Koncz Márton)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Horváth Bernadett (labdával) sokszor megtalálta az ellenszert a szerb túlerőre (Fotó: Koncz Márton) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

– Ön volt az egyik X-faktor ezen a meccsen. Készült rá, hogy most nagyobb szerepet kaphat?
– Minden meccshez úgy állok, és szerintem mindenki más is, hogy bármikor készen kell állni, bevethető állapotban kell lenni – válaszolta lapunk kérdésére Horváth Bernadett, a magyar válogatott irányítója. – Szóval nyilván reménykedtem, mindig az adott szituáció dönti ezt el, most benne volt az is, hogy Cyesha sérülése miatt kevesebben voltunk. Egy ember mínusz sokat számít, de az mindig jó, hogy 12-ből 12 ember bevethető.

– Mit találtak ki a szerbek ellen, ami jól működött, mi volt más a játékrendszerükben?
– Sokszor fordult elő, hogy alacsonyabb szerkezetben voltunk fent a pályán, előfordult, hogy mind a három irányító a pályán volt, és ezzel olyan lendületet tudtunk adni a szerbek agresszív letámadása ellen, hogy utána a kipasszolt labdákból könnyű kosarakat szerezhettünk.

– Segített valamennyit az is, hogy szombaton jó hangulatú edzésük volt, és szabad programon is részt vettek Ljubljana belvárosában?
– Persze, jó kizökkenni a megszokott napjainkból, főleg úgy, hogy a 13. emeleten lakunk, nincs ablak és nem nagyon van levegő... Örültünk annak, hogy kimentünk néhány órára, szívtunk némi friss levegőt, kikapcsolódtunk, tudtunk találkozni a családtagokkal. Kellett ez a lelkeknek!

– Négy éve is megnyertük a csoportunkat, most is. Mennyire változtatja meg a ritmust, hogy csütörtökig nem játszanak?
– Jól át kell gondolnia az edzőinknek, hogyan legyen, nekünk, játékosoknak pedig át kell kapcsolnunk egy gombot a fejünkben, hogy ne essünk ki a meccsrutinból, mert ennyi idő mérkőzés nélkül egy Európa-bajnokságon bizony húzós.

– Átélt-e ennél nagyobb győzelmet a pályafutása során?
– Nem, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy tudtam segíteni a lányoknak nemcsak a pályán kívül, hanem a pályán is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik