Női kosárlabda MK: a Csatával negyeddöntőzik a címvédő Sopron

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 14:04
null
Csütörtökön sorsoltak a Magyar Kupában (Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló)
A címvédő Sopron kosárlabdacsapata a Ludovika-FCSM Csata együttesével vívja a negyeddöntőt a Killik László Női Magyar Kupában.

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy az Euroliga negyeddöntőjébe jutott, s az idény során még veretlen soproniak – akik tavaly kilencedszer hódították el a kupaserleget Pécsett – sikerük esetén a négy között a Szekszárddal, a Vasassal vagy a TFSE-vel találkoznak.

A nyolccsapatos MK-nak a budapesti Gabányi László Sportcsarnok ad otthont február 24. és 28. között. A küzdelmekben hagyományosan a bajnoki tabella első nyolc együttese vehet részt, hét gárda már biztosan tagja a mezőnynek.

Ezek a Sopron Basket, az Atomerőmű KSC Szekszárd, az Uni Győr-Mély-ÚT, a Ludovika-FCSM Csata, az Aluinvent DVTK, a PEAC-Pécs és a VBW CEKK Cegléd. A nyolcadik klub az azonos mérleggel (4 győzelem/6 vereség) álló TFSE-MTK vagy a Vasas Akadémia lesz, amelyek jövő szerdán pótolják a 6. fordulóból elmaradt találkozójukat, s a győzelem egyben kupaszereplést is ér.

A járványhelyzet miatt az MK a korábbi évektől eltérően ötnapos lesz, a résztvevők a mérkőzések után hazautazhatnak. A torna zárt kapuk mögött zajlik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik