NS Panaszláda: „Már megint a bírók...” – óvás és fellebbezés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 13:03
Aktuális, sőt kényes ügy, felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet. A kérdés ezúttal a következő: mi történt a Falco–Körmend férfi kosármeccsen, amiért utóbbi megóvta a találkozót, és miért utasították el azt?

„Már megint a bírók...”

A férfi kosárlabda-bajnoki elődöntő vasi párharca (amelyet 3–0-s összesítéssel a Falco nyert meg keddi sikerével) sem tudott úgy végigmenni, hogy ne legyenek vitás kérdések: a Körmend Falco elleni harmadik, szombathelyi meccsének utolsó negyedében a vendégek úgy érezték, a kárukra tévedtek. A piros-feketék a meccs végén azonnal jelezték, megóvják a találkozót, mert egy feldobásnál a zsűriasztal nem fordította át a labdabirtoklást mutató nyilat, így a hajrában hasonló esetnél a szombathelyiek kapták meg a labdát. Az óvás tényét a jegyzőkönyvben rögzítették, a Körmend szándékát szerdán hivatalosan meg is erősítették. Az MKOSZ versenybizottságának a szabályok szerint a lehető legrövidebb időn belül kellett megtárgyalnia az ügyet, s szerdán meg is született a döntés – a Körmend kárára...

„Nem fogadjuk el a döntést, sem az indoklást! Megyünk tovább, fellebbezünk” – mondta a Nemzeti Sportnak Zsebe Ferenc, a Körmend ügyvezető igazgatója.

Gencsev Plámen, a versenybizottság elnöke elmagyarázta a határozatot: „Egyszerű a helyzet: vannak szabályok, amelyek azokra a helyzetekre vonatkoznak, amikor az egyik fél úgy érzi, olyan hiba történt a mérkőzésen a kárára, ami óvási ok lehet. Ezt azonnal, az első adódó lehetőségnél jelezni kell, lehetőleg a vezetőbírónak. Ez a Körmend részéről nem történt meg. Amikor a meccs után a csapatkapitány aláírta a jegyzőkönyvet és az óvási szándékot, nem tudta megmondani, miért óv a klubja. Ezt a kárára történő vélt tévedés után, a holt időszakban rögtön jelezni kell, mert így még ki lehet javítani, másrészt így van óvási alap, s a szabályoknak megfelelően jár el a károsult. Ennek hiányában érdemben nem is vizsgálhattuk ezt az óvást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik