NS Panaszláda: toborzó az UTE-nél – miről is van szó?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.23. 10:35
Aktuális, sőt kényes ügy, felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet. Ezúttal Őze Istvánnal, a Újpesti Torna Egylet elnökével beszéltünk annak a két pályázati felhívásnak a hátteréről, amelyet a klub jelentetett meg lapunk szerdai számában.

A Nemzeti Sport szerdai számának 4. oldalán megjelent két pályázati felhívás, amelyet az Újpest Torna Egylet tett közzé, és amely nemcsak az egyesületi tagoknak szól. Szövege szerint a klub négy szakosztályban (atlétika, birkózás, cselgáncs és torna) „várja a sportolni kívánó, nem egyesületi tagokat”, összesen harminchármat, ami első ránézésre toborzásnak is tűnhet, már csak azért is, mert a pályázathoz például csatolni kell a részletes sportszakmai önéletrajzot is. Hogy tisztázzuk, miről van szó, megkérdeztük a klubot.

„Egy ilyen pályázat meghirdetése teljesen bevett szokás, és közhasznú egyesületként kötelességünknek is tartjuk, ezért minden évben megjelentetjük valamelyik országos napilapban – mondta Őze István, az UTE elnöke. – Azt még az elején tisztázni szeretném, hogy nem gyerekeket vagy sportolókat keresünk, hiszen sokan vagyunk, már így is alig férünk el a tornatermeinkben. Viszont segíteni szeretnénk azoknak, akik rászorulnak, mert mondjuk nem engedhetik meg maguknak, hogy tagdíjat fizessenek, de nagy segítség lenne nekik, ha használhatnák egyesületünk létesítményeit, eszközeit, vagy van kedvük részt venni szakosztályaink munkájában, sporttevékenységében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik