Drámai győzelmet aratott a BEAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 17:18
Tökéletes időben, gyönyörű napsütésben rendezték meg Soroksáron a Decathlon B33 Tour 2013 3x3-as kosárlabdatornát, a sorozat első állomását.



A centerpályán egészen drámai körülmények között dőlt el az egyetemi és főiskolai csapatok versenye. A férfiak döntőjében az addig az összes meccsét megnyerő Veszprémi Egyetemi SC az ELTE-BEAC gárdájával találkozott. Az utolsó másodpecekben a BEAC 18–17-re vezetett, de a veszprémiek még kosárra dobhattak. Ez a kísérlet azonban kimaradt, így a fővárosi alakulat ünnepelhetett.

 

A tornát egyébként az MKOSZ által rendelkezésre bocsátott hivatalos borításon, szabályos palánkokra játszották.

 

A nőknél már jóval simábban alakult a csata, hiszen a Szegedi TE 20–11-re verte a TFSE-t.

 

A fő eseménnyel párhuzamosan amatőr versenyeket is rendeztek. Három fiú kategóriában: BOYS (U14), TEENAGERS (14-18 év közöttiek) és ELITE CATEGORY (18 év felettiek) folytak küzdelmek. A lányokat képviselő Elite Babes a 14 év alattiak között indult és második helyezés ért el. Győztesek: Extrák (Boys), Elite SE (Teenagers), Szedd ki (Elite Category). Utóbbi csapat kvalifikálta magát a zalaegerszegi döntőre, ahol 1000 euróért folyik majd verseny.

 

Emellett egy dobóversenyen is összemérhették tudásukat a résztvevők. Az eseményen jelen volt a válogatott kosárlabdázó Wittmann Krisztián, a jó hangulatról pedig külön DJ gondoskodott.

A Decathlon B33 Tour 2013 következő állomása Szombathelyen lesz, az Egyetemi és Főiskolai bajnokság második fordulójával, valamint amatőr versenyekkel.

 

További információ és regisztráció: ww.b33.hu



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik