Skvarka tette fel a pontot az i-re a Soroksár ellen

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 16:54
(Fotó: Nagy Gábor)
A labdarúgó NB II 27. fordulójában a játéknap előtt 2. helyezett ETO a 6. Soroksárt fogadta. A hazaiak zsinórban harmadik győzelmüket aratták, így a forduló után is maradtak a feljutást jelentő második helyen.

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ

ETO FC GYŐR–SOROKSÁR SC 2–0 (0–0)
Győr, ETO Park. 2078 néző.Vezette: Sipos Tamás (Szécsényi István, Mohos Milán)
ETO: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor (Szujó, 59.), Vianna – Tóth R. – M. Diarra (Hamed, 90+2.), Bumba (Anton, 90+2.), Csontos (Boschilia, 87.), Skvarka – Kröhn (Huszár M., 87.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Soroksár: Mergl – Króner, Schadirac, Kékesi, Kaján – Tóth A., Németh E. – Gálfi (Varga Z., 68.), Köböl (Dragóner F., 68.), Korozmán (Borbély B., 81.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Bumba (57. –11-esből), Skvarka (90.)
MESTERMÉRLEG
Kuznyecov Szergej: – Nagyon nehéz összecsapáson vagyunk túl, egy szervezett ellenféllel szemben. A szurkolóktól támogatott csapatunk megmutatta győztes karakterét, és fontos három ponthoz jutottunk.
Lipcsei Péter: – A játékosaimnak is gratuláltam, mert nem játszottunk rosszul. A rutinosabb Győr a megítélhető tizenegyesen kívül csak a második, valóban minőségi góllal igazolta a képességeit.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az ETO a legutóbbi két meccsét megnyerte, a Soroksár viszont az előző két fordulóban nem tudott győzni. A győriek a tabella 2. helyén álltak a meccs előtt, a Soroksár pedig a hatodik pozícióban. 

Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt. Az ETO sok hibával játszott, a félidő utolsó öt percében jutott csak el helyzetig. A vendégek viszont sok lövéssel próbálkoztak, gyakran Ruisz Barnabást is próbára téve. A 21. percben már a győri kapus is verve volt, amikor Korozmán lövése egy védőn irányt változtatott, azonban a kapufáról épp Ruisz kezébe pattant. 

A második félidő Korozmán lövésével indult, aztán a hazaiak átvették az irányítást. Bumba az 53. percben nagy helyzetben nem találta el a kaput. Aztán éppen az ő révén szerezte meg az ETO a vezetést az 57. percben egy büntetőből, amit Shadirac kezezése után ítélt meg Sipos Tamás játékvezető. 1–0 

A 75. percben Skvarka, majd két perccel később Kröhn és Bumba is növelhette volna a győri előnyt, azonban előbbi két esetben Mergl hárított, Bumba pedig nagy helyzetben nem találta el a kaput. A csereként beállt Varga Zétény kétszer is próbára tette a másik oldalon Ruisz Barnabást, ám a győri kapus állta a sarat. A 90. percben aztán megjött a hazai szurkolók által várva várt második győri gól: Diarra passza után Skvarka lőtt a jobb alsóba. 2–0 A ráadásban még a hazaiak is eltalálták egy megpattanó lövés után a kapufát, de az eredmény már nem változott. Ha nehezen is, de győzött az ETO a Soroksár ellen.

Az eredmény azt jelenti, hogy az ETO őrzi második helyét a tabellán. A Soroksár nyeretlenségi sorozata immár három mérkőzésre nőtt, a vereség miatt pedig lecsúszott a tabella 10. helyére. 

PERCRŐL PERCRE
 

(Fotó: Nagy Gábor)
(Fotó: Nagy Gábor)
(Fotó: Nagy Gábor)
(Fotó: Nagy Gábor)
(Fotó: Nagy Gábor)

 

(Fotó: Nagy Gábor)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik