Második pécsi meccslabda a női kosárdöntőben

Vágólapra másolva!
2011.04.19. 15:38
null
Keresik az utat: a fekete mezes pécsiek egy újabb sikerrel megszereznék az aranyérmet (Fotó: Czerkl Gábor)
Szinte tökéletesen felépített játékkal diadalmaskodott az MKB-Euroleasing Sopron együttese a finálé harmadik mérkőzésén a Pécs 2010 otthonában. Székely Norbert csapata életben tartotta reményeit a sorozatban, és kedd este hazai pályán kettő kettőre módosíthatja a három sikerig tartó versenyfutás állását. Jön a Pécs második „meccslabdája" – ha a baranyaiak megint nyernek nagy riválisuknál, övék a bajnoki cím.

„Csak majdnem lehettem teljesen elégedett, hiszen vasárnap öt-hat szituációban jobban kellett volna figyelnünk a lepattanókra a saját palánkunk alatt – értékelte a Sopron mestere az előző mérkőzést. – Ezen kívül azonban tényleg remek produkciót nyújtott a csapat, a legjobbat eddig a döntő sorozatban. Az önbizalmunk szempontjából is fontos volt a győzelem, hiszen látható, hogy a fináléban nüanszokon múlnak a mérkőzések."

Érdekes, a Sopron úgy nyert Pécsen, hogy a mezőnysorából kiesett egy fontos láncszem a térdszalaghúzódással bajlódó Eördögh Edit személyében, így Székely Norbert is kevesebbet forgathatta csapatát.

„Nagyon sajnálom Eördögh Edit sérülését, talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy már nem számíthatok rá a fináléban – mondta a szakember. – Szerencsére azonban mindenkinek sikerült megtalálni a helyét a rotációban, amely így rendkívül veszélyes lett. A kondícióval nem lehet baj: a szezon korábbi szakaszában nem játszattuk túl a játékosainkat, így a döntő hátralévő részében ezen a téren nem jelentkezhet probléma."

A Sopron kedd este egyenlíthet, de az is benne van a pakliban, hogy a Pécsnek sikerül ismét meglepnie ellenfelét annak saját csarnokában. A baranyaiaknak elég csupán a második találkozót felidézniük...

„Európai mérce szerint is magas színvonalú a finálé, aminek klubedzőként és szövetségi kapitányként is nagyon örülök. A játékosaimnak azt mondtam, hogy csak a negyedik meccsre gondoljanak, egyelőre nem szabad egy esetleges ötödik, pécsi összecsapással foglalkozni. A korábbi mérkőzések is azt mutatják, hogy ebben a párharcban nincs előre lefutott találkozó" – zárta szavait Székely Norbert.

Zseljko Djokics, a pécsiek edzője nem elemezte túl a vasárnapi vereséget, mondván, a csapat játéka nem volt rossz, egészen addig, amíg dobni nem kellett...

„Mindent jól csináltak a játékosok, csak éppen kihagyták a ziccereket. Most mit mondjak Iványinak? Azt, hogy hogyan kell bedobni egy ziccert, vagy hogyan kell jól passzolni?" – mondta a bama.hu-nak nyilatkozó Djokics.

„Az első két mérkőzésen szenzációsan játszottunk, most meg nemcsak egy ember, hanem az egész együttes rossz napot fogott ki. Nehéz háromszor egymás után eksztázisban kosárlabdázni, főleg egy ilyen erős Sopron ellen. Felesleges azonban az okokat boncolgatni, mert csak negyvennyolc óra van a következő meccsig. Itt az új lehetőség: bátran kell játszani Sopronban, élvezni, hogy a döntőben vagyunk, és meg kell próbálni nyerni. Nem kell megijedni" – tette hozzá.

kerdes=Melyik csapat nyeri meg a női kosárfinálét?|opcio1=A Pécs|opcio2=A Sopron|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Melyik csapat nyeri meg a női kosárfinálét?
mceBlockPasteEnd
DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart)
PÉCS 2010–MKB-EUROLEASING-SOPRON, AZ ÁLLÁS: 21
Pécs 2010–MKB-Euroleasing-Sopron 82–76
MKB-Euroleasing-Sopron–Pécs 2010 68–78
Pécs 2010–MKB-Euroleasing-Sopron 56–80
MKB-Euroleasing-Sopron–Pécs 2010 április 19., 19.15 (Tv: Sport Klub, élő)
Pécs 2010–MKB-Euroleasing-Sopron április 22., 19.15 (ha szükséges)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik