Monta Ellist csak napok választják el attól, hogy újra meccset játsszon

Vágólapra másolva!
2009.01.14. 18:41
Az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Golden State Warriorsra nagyon ráférne egy kis változás. A vérfrissítés a szezon eleje óta már megvolt, hiszen Al Harrington távozott az együttestől, helyére a New York Knickstől Jamal Crawford érkezett, aki szinte azonnal átvette az ügyeletes pontgyáros szerepét. A Harcosoknak azonban még van egy ütőkártyája, amelyet eddig talonban tartottak, igaz nem jókedvükből.
Monta Ellis hamarosan újra a pályán segítheti csapatát
Fotó: Imago
Monta Ellis hamarosan újra a pályán segítheti csapatát
Monta Ellis hamarosan újra a pályán segítheti csapatát
Fotó: Imago
Monta Ellis hamarosan újra a pályán segítheti csapatát

Monta Ellis tavaly, élete harmadik NBA-szezonjában mondhatni bankot robbantott Oaklandben. Tavaly 81 meccs alatt átlagban 20 pontot, 5 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett. Egy második körös draftválasztottól nem mindennapi statisztikák.

Mikor kiderült, hogy a Warriors emblematikus figurája, Baron Davis távozik az együttestől Ellis készen állt arra, hogy átvegye az ügyeletes „főharcos” szerepét. A gárda vezetősége is a játékosban látta a franchise jövőjét, hiszen tavaly nyáron, még júliusban hat évre szóló, 67 millió dolláros szerződést kötöttek vele.

Az élet, pontosabban az emberi butaság keresztülhúzta a számításokat. Ellis a nyáron motor-, pontosabban mopedbalesetet szenvedett, amely során a bal bokája súlyosan megsérült. Amikor a Warriors vezetősége előtt kellett elszámolnia az esettel, azt mondta, hogy egy sima edzőmeccsen sérült meg. A hazugságra természetesen fény derült, és a csapat eltiltotta Ellist a szezon első 30 mérkőzésére. Az már csak hab a tortán, hogy a szükséges műtét és a rehabilitáció miatt amúgy is kihagyott volna ennyit.

Ellis a rehabilitáció utolsó szakaszába lépett, amelynek keretében már majdnem teljes edzésmunkát végezhet. Az előzetes szintfelmérő teszteken kiváló teljesítményt nyújtott, így már tényleg csak napokban lehet mérni a pályára lépésének idejét.

A Warriors jelen pillanatban 11-28-as mérleggel a nyugati sereghajtók közé tartozik. Még az edző, Don Nelson is lenyilatkozta, hogy idén nem sok győzelmet lehet elvárni a csapattól. Ellis aktiválása minden bizonnyal alakít majd a rotáción, a kérdés csak az, hogy nincs-e már túl késő?

www.bball.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik