A Toronto Raptors kiscsatárt keres, Josh Howard a kiszemelt

Vágólapra másolva!
2009.01.07. 14:09
A Toronto tavalyi felfedezettje, Jamario Moon az idén messze nem hozza azt, amit a vezetőség vár tőle, ezért a Totonto Raptors kiscsatárt keres. A megoldás a legfrissebb hírek (vagy inkább pletykák) szerint Josh Howard, a Dallas Mavericks másodhegedűse lehet. A kanadaiak Howardért az olasz Andrea Bargnanit és Anthony Parkert adnák. A játékoscserében elképzelhető még a dallasi DeSagana Diop és Antoine Wright csapatváltása is.
Josh Howard a Dallasból érkezhet Torontóba
Fotó: Imago (archív)
Josh Howard a Dallasból érkezhet Torontóba
Josh Howard a Dallasból érkezhet Torontóba
Fotó: Imago (archív)
Josh Howard a Dallasból érkezhet Torontóba
Howard időnként brillíroz a Mavericksben, jobban mondva brillírozott: két évvel ezelőtt All Star is volt, a csapat mégis meg akar szabadulni tőle. Ennek oka részben a tavalyi rájátszásban tett bejelentése, miszerint a holtszezonban marihuánát szív, részben pedig az, hogy nem találja a helyét a Jason Kidd által irányított rendszerben.

Hiába volt szenzációs Howard két éve, és szerzett meccsenként majdnem 20 pontot és 7 lepattanót, azóta nem találja a ritmust, és különösen Kidd mellett tűnik tanácstalannak. A nyári edzőváltás sem tett jót neki, Rick Carlisle kevésbé épít a játékára, mint elődje, Avery Johnson. Az idei teljesítményére jellemző, hogy újoncszezonja óta a legrosszabb mezőnyszázalékát produkálja (44 százalék), és a lepattanózása (5.2) valamint labdaszerzése (0.7) is messze elmarad az eddigi szinttől. Talán egy környezetváltással visszanyerné régi formáját.

DeSagana Diop jól kiegészítené a Raptors magas embereit, és kiváló biztosítékot jelentene Jermaine O'Neal esetleges sérülése esetén (mint például mostanában). Diop a dallasi kezdő ötös tagja volt Avery Johnson idejében, és rendesen takarított a palánkok alatt, de Erick Dampier sokadvirágzása miatt Rick Carlisle sokkal kisebb szerepet ad neki, mint amekkorát Torontóban kaphatna.

Bargnani Howardhoz hasonlóan profitálhatna egy környezetváltásból, és Jason Kidd oldalán a fiatal olasz valószínűleg ki is tudná bontakoztatni a képességeit – persze ezt hittük anno Howardról is. Az utolsó négy mérkőzésen Bargnani játékideje drasztikusan megemelkedett, ami a teljesítményében is megmutatkozott (21 pont, 6.25 lepattanó, 50 százalékos mezőnymutató, 11/21 hárompontos), és felkeltette a többi együttes figyelmét is. A Mavericksben akár kezdő is lehetne (a hármas poszton), márpedig láthattuk már, hogy kezdőként sokkal hatékonyabb, mint a kispadról beállva.

Anthony Parker tulajdonképpen "tölteléknek" hat a cserében, pedig messze nem az. Ő lehetne a Dallas megmentője a dobóhátvéd poszton, aki mind támadásban, mind védekezésben képes sokat segíteni a csapaton. Ez a Nyugati főcsoport hátvédei ellen (Kobe Bryant, Tracy McGrady, Manu Ginóbili, stb.) különösen jól jönne Nowitzkiéknak. Az már csak hab lenne a tortán, hogy Parker szerződése az idény végén lejár, tehát még pénzügyi szempontból is megérné megszerezni.

Hangsúlyozzuk azonban, hogy a fentiek egyelőre pletykának minősülnek!

www.bball.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik