Krivacsevics Tijanáért csatázik a MiZo Pécs és az MKB Sopron

P.K. P.K.P.K. P.K.
Vágólapra másolva!
2008.09.29. 15:58
Címkék
A női kosárlabda-bajnokság még nem kezdődött el, de a címvédő MKB Sopron és az elmúlt két szezonban ezüstérmes MiZo Pécs csatája már igen. A tét azonban egyelőre nem a bajnoki cím, hanem a magyar női kosárlabdázás egyik legtehetségesebb játékosa, KrivacsevicsTijana játékjoga.
Krivacsevics továbbra is a Pécs játékosa, de Sopronban készül
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Krivacsevics továbbra is a Pécs játékosa, de Sopronban készül
Krivacsevics továbbra is a Pécs játékosa, de Sopronban készül
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Krivacsevics továbbra is a Pécs játékosa, de Sopronban készül

A magyar női kosárlabdázás egyik legnagyobb tehetségének tartott 18 éves Krivacsevics Tijana az elmúlt szezon végén szerződött az ezüstérmes pécsiektől a bajnok soproniakhoz.

Az átigazolás azonban nem zárult le azzal, hogy a 2008 áprilisában nagykorúvá váló center aláírta élete első profi szerződését Székely Norbert csapatához. Az ügy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) versenybizottsága elé került.

Krivacsevics Tijana ugyanis 2006-ban négyéves amatőr szerződést kötött a MiZo Pécs együttesével, és a pécsiek szerint ezen szerződés hatálya nem szűnt meg azáltal, hogy a center tavasszal betöltötte 18. életévét. Így a baranyaiak szerint Krivacsevics hiába írt alá profi szerződést Sopronban, az érvénytelen.

A versenybizottság első és másodfokon is a baranyaiaknak adott igazat – ezt a MiZo Pécs hivatalos honlapja tette közzé hétfőn.

„Az MKOSZ versenybizottsága elutasítja Krivacsevics Tijana átigazolási ügyében a Raabersport Kft. (a soproni csapatot működtető gazdasági társaság) fellebbezését, és az elsőfokú határozatát helybenhagyja. Ennek értelmében Krivacsevics Tijana a Pécsi Női Kosárlabda Kft. érvényes szerződéssel rendelkező amatőr sportolója, így átigazolása csak az MKOSZ Kosárlabdázók nyilvántartási, igazolási, átigazolási és versenyengedély-kiadási szabályzatának szerződéses sportolókra vonatkozó szabályai alapján lehetséges” – áll a bizottsági határozatban.

A Nemzeti Sport Online érdeklődésére Rózsa Gábor, a pécsiek szakosztályvezetője elmondta, hogy bár ők szeretnék megtartani Krivacsevicset, de a játékos többször is kijelentette, hogy Sopronban akar kosárlabdázni, így ha a bajnokcsapat valóban szeretné őt szerződtetni, akkor meg kell egyezniük a MiZo Péccsel, hogy milyen kondíciók mellett hajlandóak lemondani egyik legtehetségesebb játékosukról.

A soproniak ügyvezetője, Török Zoltán addig nem kívánt nyilatkozni, amíg az ügy véglegesen le nem zárul. Ez azonban azt is jelenti, hogy a másodfokú határozat ellenére a soproniak további jogi lépéseket is elképzelhetőnek tartanak.

Krivacsevics (jobbra) tagja volt az Eb-szereplést kivívó magyar válogatottnak
Fotó: Mirkó István (archív)
Krivacsevics (jobbra) tagja volt az Eb-szereplést kivívó magyar válogatottnak

A klubtól származó információk szerint Sopronban továbbra is úgy gondolják, hogy Krivacsevics az ő játékosuk, mert csak az MKB-hoz írt alá profi szerződést.

Krivacsevics egyelőre Sopronban készül az új idényre, sőt a hétvégén a Krasznai Kupa felkészülési tornán játszott is a zöld-sárgák színeiben a Pécs ellen, és 10 ponttal járult hozzá a soproniak 81–72-es győzelméhez.

Az egyelőre kérdéses, hogy tétmeccsen mikor szerepelhet először új csapatában a magyar válogatott center, de egyes vélemények szerint az sem elképzelhetetlen, hogy több hónapig nem léphet majd pályára az elhúzódó átigazolási ügy miatt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik