Megállíthatatlan a Los Angeles Lakers és a Houston Rockets

Vágólapra másolva!
2008.02.27. 07:30
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 112. játéknapján ismét győzni tudott a Los Angeles Lakers és a Houston Rockets, előbbiek a Portlandet, utóbbiak a Washingtont verték hazai pályán magabiztosan. A Lakers így sorozatban kilencedik győzelmét aratta, a Rockets viszont már a tizenharmadikat. Rossz periódust szakított meg a Heat Miamiban a Sacramento elleni sikerével: a házigazdák tizenegy vesztes mérkőzés után tudtak ismét nyerni, legutóbb erre január 26-án volt példa. Michael Redd utolsó másodpercben elengedett és célba ért triplájával verte meg a Milwaukee Bucks a Cleveland Cavalierst.
Kobe Bryant (LA Lakers, balra labdával) és LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) légicsatája
Getty Images
Kobe Bryant (LA Lakers, balra labdával) és LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) légicsatája
Kobe Bryant (LA Lakers, balra labdával) és LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) légicsatája
Getty Images
Kobe Bryant (LA Lakers, balra labdával) és LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) légicsatája

A Heat legutóbbi győzelmét hazai környezetben az Indiana ellen aratta (98-96), ami viszont még az előző hónap végén volt, így az a veszély fenyegette az időközben hat hazai és öt idegenbeli vereséget begyűjtő Miamit, hogy nyeretlenül zárják a februári hónapot. A rossz sorozat azonban megszakadt, a Sacramento elleni találkozót a 31-11-re megnyert harmadik negyedben fordították a maguk javára a vendéglátók. A győzelemből 24 pontjával és nyolc lepattanójával oroszlánrészt vállalt Shawn Marion, de ezúttal társai is megemberelték magukat. A Kings rossz napot fogott ki, pedig bátran dobáltak kintről is, de tizenöt triplát nem lehet kihagyni büntetlenül. Még Miamiban sem.

De nézzünk a Miaminál két lényegesen masszívabb együttest, ők vajon hogyan teljesítettek a legutóbbi találkozójukon. A Heat negatív mérlege megszakadt ugyan, az LA Lakers és a Houston Rockets pozitív sorozata azonban nem.

A Los Angeles-i sztárcsapat hazai környezetben 13 ponttal verte a Portlandet, a 27-17-re elveszített első negyedet követően volt honnan kapaszkodniuk a hazaiaknak. A Trail Blazers a második félidőben 32 pontig jutott, így jelentősen megkönnyítették ellenfelük dolgát. Elképesztően rossz százalékkal dobtak a vendégek: 30/83-s mutató a mezőnyből, ezen belül 2/20 triplakísérlet. A Lakers két legjobbja ezúttal és Kobe Bryant és Pau Gasol volt. Előbbi 30 ponttal, kilenc lepattanóval és hét assziszttal zárt, utóbbi tizenöt pontja mellé leszedett tíz lepattanót. A Los Angeles már 40 győzelemnél jár a szezonban, utóbbi kilenc találkozóját megnyerte.

A Lakersnél is fényesebb a mutatója a Houstonnak, amely egymás utáni tizenharmadik sikerénél tart, míg összesen már 37-nél járnak. Legutóbb január 27-én hazai pályán a Utah Jazz bizonyult jobbnak náluk (97-89), azóta megállíthatatlanok: immár nyolc hazai és további öt idegenbeli mérkőzésüket húzták be. A Rockets Jao Ming nélkül is remekelt, különösen védekezésben, hiszen az első félidőben 23 pontot engedélyeztek a Wizardsnak, a hazai előny a nagyszünetre így már 28 pont volt (51-23). A vendégek 83 mezőnykísérletéből csupán 26, a hazaiaknak viszont 40 volt eredményes.

Végig nyílt mérkőzés játszott egymással a Milwaukee és a Cleveland, amely összecsapásnak még az utolsó másodpercei is nem mindennapi izgalmakat tartogattak. Damon Jones triplájával (4/4-gyel zárt kintről), 16 másodperccel a vége előtt a Cavaliers minimálisra csökkentette hátrányát (99-98), de Mo Williams (37 pont) két sikeres büntetőjével ismét hárompontosra nőtt a két csapat közötti különbség (101-98). Ezen LeBron James (35 pont) faragott kettőt (101-100), ekkor már csak tíz másodperc maradt hátra. A Devin Brown szabálytalanságáért megítélt két büntetőből Michael Redd csak egyet értékesített, így James öt másodperccel a vége előtt kiegyenlített (102-102). A zárszót a találkozón 25 pontig jutó nyerőember, Redd mondta ki, aki három sikertelen kinti kísérlet után a legfontosabb pillanatban talált be.

A 32-25-re megnyert utolsó negyeddel biztosította be az Orlando idegenbeli győzelmét a New Jersey Nest ellen: a nyertes csapatban Hedo Turkoglu 25 pontjából 17-t a záró részben szerzett.

Szintén a jó hajrá (37-24) hozta meg a sikert a Phoenixnek a Memphis ellen: így hiába Rudy Gay 36 pontja a Grizzliesben, a Sunsban hárman is húsz pont fölött termeltek, ami döntőnek bizonyult.

Egészen a negyedik negyedig nyílt volt a Minnesota-Utah derbi is, akkor a Timberwolves egészen parádés teljesítménnyel rukkolt elő támadásban (39-28), így otthon tudtak nyerni, összesen azonban csak a 12. sikerüket aratták. Így hiába a vendégoldalon Carlos Boozer 34 pontja (16/18 büntetőből), a hazaiaknál négyen értek el legalább húsz pontot.

Hiába kezdett 32 ponttal a Seattle, ha nyögvenyelősen is, de fordított és nyert otthon a Golden State. A győztes csapatban Monta Ellis 30 pontot szerzett.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 112. JÁTÉKNAP:
New Jersey Nets - Orlando Magic 92-102
Miami Heat - Sacramento Kings 107-86
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 105-102
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 113-127
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 111-100
Houston Rockets - Washington Wizards 94-69
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 96-83
Golden State Warriors - Seattle Supersonics 105-99
---- V ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik