LeBron James 51 ponttal vezette győzelemre a Lovagokat Memphisben

Vágólapra másolva!
2008.01.16. 07:56
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 74. játéknapján LeBron James egészen elképesztő teljesítménnyel és 51 ponttal járult hozz csapata, a Cleveland memphisi győzelméhez, bár a Lovagok még így is csak a túlórában győztek szerény mutatóval rendelkező ellenfelük ellen. New Yorkban a házigazda Knicks tizenkét ponttal bizonyult jobbnak annál a Washingtonnál, amely néhány napon belül kétszer is legyőzte a ligaelső Bostont. Detroitban kapott ki a Toronto, Atlantában a Denver, a Philadelphia győzelmet érően hajrázott Houstonban.
Renaldo Balkman (NY Knicks) húz be egy remek passzt a Madison Square Gardenben,  Nate Robinson (Washington Wizards) már tehetetlen
Getty Images
Renaldo Balkman (NY Knicks) húz be egy remek passzt a Madison Square Gardenben, Nate Robinson (Washington Wizards) már tehetetlen
Renaldo Balkman (NY Knicks) húz be egy remek passzt a Madison Square Gardenben,  Nate Robinson (Washington Wizards) már tehetetlen
Getty Images
Renaldo Balkman (NY Knicks) húz be egy remek passzt a Madison Square Gardenben, Nate Robinson (Washington Wizards) már tehetetlen

Hatvankét pont esett, méghozzá igazságos leosztásban a Memphis-Cleveland összecsapás első negyedében. A félidőre a vendégek szereztek hárompontos előnyt, amelyet további eggyel megtoldottak a záró rész előtt. A végén azonban jól hajráztak a vendéglátók és 32 pontot dobva kiegyenlítettek.

A rendes játékidő letelte előtt 1:15 perccel még a Memphis vezetett 110-108-ra, de egy perc alatt fordítottak a vendégek és máris náluk volt az előny, 113-110. Akkor tíz másodperccel a vége előtt Juan Carlos Navarro triplája a hosszabbítást jelentette.

LeBron Jamest (Cleveland Cavaliers, balra) Mike Miller ( Memphis Grizzlies, jobbra) sem tudta megállítani
AP
LeBron Jamest (Cleveland Cavaliers, balra) Mike Miller ( Memphis Grizzlies, jobbra) sem tudta megállítani
A túlórát egy hárompontossal kezdték a hazaiak, de a találkozón 51 pontot szerző, a hosszabbításban is kilencig jutó LeBron James vezérletével a Cavaliers 19-11-re nyerte a ráadást, így a találkozót is egyben.

A főlovag, James 12 triplakísérletből hatszor volt sikeres, kétpontosból 12/16-ja, büntetőből 9/16-ja volt, de mellékesen még szedett nyolc lepattanót és adott kilenc gólpasszt. Szerzett 51 pontja szezoncsúcs, említést érdemel még, hogy 25 pontot a negyedik negyedben és a túlórában hozott össze.

Csak a második félidőre ébredt fel a Nuggest Atlantában, de addigra a Hawks már 21 pontos előnyre tette szert (65-44), amely, bár a folytatásban jócskán fogyott az előnyből, elégnek bizonyult a győzelemhez. A vesztes együttesben Carmelo Anthony 36, Allen Iverson 27 pontot szerzett.

Az első félidőben egészen jól tartotta magát a Bulls az Orlando vendégeként, de a chicagóiak 32-10-re vesztették el a harmadik negyedet, ez döntött. A Magic ugyan mindent megtett, hogy felzárkóztassa ellenfelét - 13 pont a negyedik negyedben -, de a hajrá ennek ellenére már semmilyen izgalmat nem tartogatott. Bár a Bulls mind a tizenkét, pályára lépő kosarasa szerzett legalább négy pontot, Joe Smith 13-mal a legeredményesebb volt.

A Wizardsból nagyon sokat kivehetett a Celtics elleni, egy nappal korábban elért siker - vagy csak elbízták magukat? -, mert a Knicks ellen a Madison Square Gardenben 14-30-cal nyitottak. A negyedik negyed elején azonban még ilyen kezdés után is belátható távolságon belülre kerültek (77-73 a New Yorknak), de aztán 7-0-lal ismét meglépett a Knicks, amely onnan már kézben tartotta a találkozót.

A 26-15-re elveszített harmadik játékrészben ment el a Raptors Detroit elleni mérkőzése, a Pistons nyerőembere a 39 pontot szerző Richard Hamilton volt.

Hiába dobott a záró részben 32 pontot, és nyerte tíz ponttal a hajrát otthon a Minnesota Timberwolves, a találkozó a kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó Golden State Warriorsé lett. A vendégek csereembere, Antoine Walker 25:40 perc alatt 26 pontot szerzett, amellyel a mezőny legjobbjának bizonyult.

Három negyedet követően már 11 ponttal vezetett a Houston a Philadelphia ellen (85-74), de aztán huszáros hajrát vágott ki a 76ers. Folyamatosan csökkentették hátrányukat a vendégek, majd egy 11-0-s periódust követően már négypontos előnyre tettek szert. A megroggyant hazaiak visszavették még ugyan a vezetést (101-98), de miután két percig ismét pontképtelenek voltak, a vendégek egy 7-0-lal megint elmentek.

Hét pont döntött Clippers javára Los Angelesben a Suns ellen, kiegyenlített mérkőzésen a Phoenix a harmadik negyedben 17 dobott pontra volt képes, ez elég is volt a hazainak a sikerhez. A találkozón Sam Cassell (LA Clippers) és Amare Stoudemire (Phoenix) pontpárbaját a 32 pontig jutó hazai játékos nyerte a 29-cel záró vendégcenterrel szemben.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 74. JÁTÉKNAP:
Atlanta Hawks - Denver Nuggets 104-93
Orlando Magic - Chicago Bulls 102-88
New York Knicks - Washington Wizards 105-93
Detroit Pistons - Toronto Raptors 103-89
Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 124-132-h.u.
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 98-105
Houston Rockets - Philadelphia 76ers 107-111
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 97-90
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik