Duncan és Parker hiánya már túl sok volt a San Antoniónak

Vágólapra másolva!
2007.12.14. 08:00
Mindössze két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 43. játéknapján. A Los Angeles Lakers hazai pályán verte a Tim Duncant és Tony Parkert nélkülöző San Antoniót, míg a Miami újabb hazai vereséget szenvedett el, ezúttal a Washingtontól.
Kobe Bryant (jobbra) 30 pontot szerzett a címvédő ellen
Reuters
Kobe Bryant (jobbra) 30 pontot szerzett a címvédő ellen
Kobe Bryant (jobbra) 30 pontot szerzett a címvédő ellen
Reuters
Kobe Bryant (jobbra) 30 pontot szerzett a címvédő ellen

Los Angelesben a Lakers ellen soha nem könnyű játszani, még a bajnoki címvédő San Antoniónak sem. Ráadásul a Spurs ezúttal nélkülözte két klasszisát, az egyaránt bokasérüléssel bajlódó Tim Duncant és Tony Parkert.

Duncan már a negyedik meccsét hagyja ki, Parker ellenben csak most vált maródivá, távollétükben a San Antonio kikapott a Lakerstől.

A kaliforniaiaknál Kobe Bryant remekelt, 30 ponttal zárta a mérkőzést. Pedig a Lakers nem kezdett jól, a mérkőzés elején rengeteg dobást elszórtak. Később azonban átvették a vezetést, és bár Bruce Brown a negyedik negyed elején 81-81-re alakította az állást, a Lakers utána eldöntötte a meccset egy 18-5-ös sorozattal.

Ez volt a kaliforniai együttes negyedik győzelme sorozatban, míg a texasiak másodszor kaptak ki egymás után.

Újabb vereséget szenvedett saját pályáján a Miami, amelyet ezúttal a Washington leckéztetett meg. A fővárosiaknál mind az öt kezdőjátékos elért legalább tíz pontot, DeShawn Stevenson szezoncsúcsnak számító 26 ponttal zárt.

A Heat a hazai környezetben lejátszott kilenc meccséből mindössze kettőt tudott megnyerni, ennél rosszabbul csak a Minnesota szerepel, amelynek szintén két sikere van, de nyolcszor vereséget szenvedett.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 43. JÁTÉKNAP
Miami Heat Washington Wizards 91-104
Los Angeles Lakers San Antonio Spurs 102-97
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik