Bostoni mészárlás: 27 éve nem kapott ilyen csúnya verést a Knicks

Vágólapra másolva!
2007.11.30. 09:42
A ligaelső Boston szabályosan kivégezte a vendég New Yorkot az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 30. játéknapján. A 21-21 pontos Ray Allen és Paul Pierce vezette Celtics 104-59-re győzött, ami elsősorban a Knicks bírálata, mert a vendégek mindössze 30 százalékkal dobták a mezőnykosarakat. Két évvel meghosszabbította a szerződését a Los Angeles Lakers főedzője, Phil Jackson, amit a csapata a Denver elleni 127-99-es sikerrel ünnepelt meg.
A New York-i Quentin Richardson (balra) próbálja szerelni Paul Pierce-t, a Boston hátvédjét – nem sok sikerrel
Getty Images
A New York-i Quentin Richardson (balra) próbálja szerelni Paul Pierce-t, a Boston hátvédjét – nem sok sikerrel
A New York-i Quentin Richardson (balra) próbálja szerelni Paul Pierce-t, a Boston hátvédjét – nem sok sikerrel
Getty Images
A New York-i Quentin Richardson (balra) próbálja szerelni Paul Pierce-t, a Boston hátvédjét – nem sok sikerrel

A New Yorkot csak Nate Robinsonnak a mérkőzését végét jelző dudaszó pillanatában dobott hárompontosa mentette meg az igazi blamázstól, mert ha nincs ez a tripla, a Knicks új negatív klubcsúcsot állított volna fel az egy mérkőzésen szerzett pontok tekintetében.

A 30. játéknapon az NBA jelenlegi legjobb mérleggel büszkélkedő csapata, a Boston ugyanakkor ismét jól játszott: a massachusetsiek 54,5 százalékkal dobták a hárompontosokat, és nem kevesebb, mint 51 lepattanót szereztek.

A Celtics a félidőben még „csak” 23 ponttal vezetett, de a harmadik felvonásban már 45 pontra nőtt a differencia, sőt hét perccel a vége előtt elérte az 52 pontot is.

Isiah Thomas, a New York főedzője úgy jellemezte csapata első félidőbeli teljeítményét, hogy az volt a legönzőbbjáték, amelyet valaha látott ettől az együttestől.

Egészen döbbenetes, hogy ha Nate Robinson a végén nem dobja azt a hármast, akkor a Knicksből egyetlen játékos sem érte volna el a tíz pontot ezen az összecsapáson. Robinson 11 ponttal volt a legeredményesebb a látogatóknál. A New York 27 éve nem szenvedett ilyen súlyos vereséget.

A Celticsnél Paul Pierce és Ray Allen egyaránt 21-21 ponttal zárt, rajtuk kívül még hárman értek el kétszámjegyű teljesítményt. Kevin Garnett 22 perc alatt 8 pontot és 11 lepattanót szerzett.

Los Angelesben Kobe Bryant 24 ponttal, hét gólpasszal és hat lepattanóval segítette a Lakerst, amely 127-99-re verte a Denvert.

A kaliforniaiak 50 százaléknál jobban dobták a mezőnykosarakat, de a különbség szembetűnő volt a lepattanók (52-41) és a gólpasszok (32-18) kategóriájában is.

A Lakersnél a szlovén Sasha Vujacic az egyéni NBA-karriercsúcsát jelentő 22 pontjából 19-et az utolsó negyedben szerzett.

A Nuggetsnél Carmelo Anthony 23 és Allen Iverson 21 pontja kevés volt ahhoz, hogy a Denver megszorítsa a remekül, igazi csapatként működő hazaiakat.

A Lakersszel kapcsolatos fontos hír, hogy Phil Jackson bejelentette: 2010-ig meghosszabbította a szerződését a klubbal, amely a következő és az azt követő idényben 24 millió dollárt fizet majd a szakember munkájáért.

A Golden State Warriorsnál Baron Davis 27 ponttal járult hozzá a Houston elleni 113-94-es sikerhez.

Jellemző, hogy a Houstonnál Mike James volt a legeredményesebb 19 ponttal, Tracy McGrady és Jao Ming ezúttal gyengélkedett.

McGrady hiába játszott 33 percet, nem ment neki a dobás: 14 kísérletéből mindössze öt volt pontos. A kínai center úgy ért el tíz pontot, hogy 12 próbálkozásából mindössze négyszer talált a gyűrűbe, és hozzátette még két büntetőt.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, A 30. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Boston Celtics New York Knicks 104-59
Los Angeles Lakers Denver Nuggets 127-99
Golden State Warriors Houston Rockets 113-94
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik