Belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba a Chicago Bulls csapata

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 08:18
Életben maradtak a Chicago Bulls reményei, miután a főcsoport-elődöntő negyedik mérkőzésén hazai pályán legyőzte az előző három mérkőzést megnyerő Detroitot. A Utah idegenben nyert, ezzel 3-1-re vezet a Golden State Warriors ellen.
Ben Gordon (balra) 19 ponttal járult hozzá a Chicago sikeréhez. Mellette Tyrus Thomas
Reuters
Ben Gordon (balra) 19 ponttal járult hozzá a Chicago sikeréhez. Mellette Tyrus Thomas
Ben Gordon (balra) 19 ponttal járult hozzá a Chicago sikeréhez. Mellette Tyrus Thomas
Reuters
Ben Gordon (balra) 19 ponttal járult hozzá a Chicago sikeréhez. Mellette Tyrus Thomas
Az utolsó lehetőség volt a Chicago Bulls számára, hogy ne essen ki az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában. A Detroit a keleti főcsoportdöntő első két mérkőzését hazai pályán megnyerte, majd Chicagóban is diadalmaskodni tudott: egy újabb győzelem már a keleti főcsoport döntőjét jelentette volna számukra.

A bikák nem akartak abba a hibába esni, mint a harmadik mérkőzésen, amikor 19 pontos előnyükből hétpontos vereséget produkáltak. Ezúttal jobban koncentráltak, a félidőben hét ponttal vezettek. A harmadik negyedben viszont végképp felülmúlták a Pistonst, 27-13-ra nyerték ezt a játékrészt, és a Detroit 21 pontos hátrányból már nem tudott visszakapaszkodni.

Chicagói részről Luol Deng volt a legeredményesebb a 25 pontjával. Deng 15 próbálkozásából 10 sikeres volt, pedig az első három meccsen neki sem ment, mindössze 38 százalékkal dobott.

A Bulls sikeréhez az is kellett, hogy a Detroit több kulcsjátékosa, Richard Hamilton, Rasheed Wallace és Chris Webber is gyenge napot fogjanak ki. Utóbbi például pont nélkül zárta a meccset. A Pistons legeredményesebb játékosa Chauncey Billups lett 23 ponttal, Tayshaun Prince 18 egységgel zárta a találkozót.

KÉPGALÉRIA

Carlos Boozer remek játékának köszönhetően (34 pontja mellett még 12 lepattanót is begyűjtött) a Utah Jazz már csak egy győzelemre van a nyugati főcsoport döntőjétől.

Boozer mellett ki kell még emelni Derek Fishert, aki az utolsó negyedben parádézott. A 32 éves kosaras 21 ponttal zárta a találkozót, ebből 14-et az utolsó játékrészben szerzett. Fisher egyébként kihagyta az első meccset kislánya betegsége miatt.

A rájátszásban az első hazai vereségét elszenvedő Golden State-ben Jackson és Al Harrington 24 ponttal zárt, de utóbbi kipontozódott. Baron Davisnek ezúttal nem ment igazán, 15 pontot szerzett.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ:
Chicago Bulls-Detroit Pistons 102-87
Ld: Deng (25), Gordon (19), Hinrich (19) ill. Billups (23), Prince (18), R. Wallace (14)
Az állás: 3-1 a Detroit javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Golden State Warriors-Utah Jazz 101-115
Ld: Harrington (24), S. Jackson (24), Davis (15), Ellis (15) ill. Boozer (34), Fisher (21), Williams (20)
Az állás: 3-1 a Utah javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik