Ezúttal is a Phoenix Suns győzte le a Dallas együttesét

Vágólapra másolva!
2007.04.02. 08:42
Megszakadt a Dallas kilenc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, miután a texasiak kikaptak a remek dobószázalékkal végző Phoenixtől. Bekerült a rájátszásba a Toronto Raptors, amely a Charlotte Bobcats gárdáját győzte le. A San Antonio hat győztes mérkőzés után kapott ki újra.
Steve Nash próbál kibújni DeSagana Diop és Jason Terry közül
Reuters
Steve Nash próbál kibújni DeSagana Diop és Jason Terry közül
Steve Nash próbál kibújni DeSagana Diop és Jason Terry közül
Reuters
Steve Nash próbál kibújni DeSagana Diop és Jason Terry közül

Március közepén a Phoenix és a Dallas csapata remek mérkőzést vívott egymással, akkor kétszeri hosszabbítás után a Suns diadalmaskodott 129-127-re. Azóta a texasiak kilenc mérkőzést vívtak, és mindegyiket megnyerték.

Chris Bosh remek játékkal segítette rájátszásba a Torontót
Reuters
Chris Bosh remek játékkal segítette rájátszásba a Torontót
Most újra összecsapott a két csapat, és a találkozó újra a Phoenix sikerét hozta.

A Phoenixnél Leandro Barbosa volt a legponterősebb, huszonkilenccel zárt, Amare Stoudemire 24, Steve Nash 23 pontot szerzett.

A hazai csapat elsősorban remek dobószázalékának köszönheti, hogy megtörte a Dallas kilenc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát: Nashék 65 százalékkal dobtak mezőnyből, 71 próbálkozásukból 46 sikeres volt, ez a legjobb arány az idei bajnokságban. Az utolsó negyedben szinte nem tudott hibázni a Suns: ekkor 86 százalékos pontossággal céloztak.

Nagyon rosszul megy az Atlanta együttesének a Chicago ellen, hiszen sorozatban 11. párharcukat bukták el. A Hawks utoljára 2004. április 9-én győzték le a Bullst.

Öt év után először jutott a rájátszásba a Toronto Raptors, amely a Charlotte legyőzésével biztosította be helyét. A kanadaiaknál Chris Bosh volt a húzóember 24 pontjával és 16 lepattanójával.

Jamaal Tinsley 1,1 másodperccel a vége előtt szerzett kosarával nyert az Indiana Pacers a San Antonio ellen, ezzel megszakadt a Spurs hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata. Pedig a Pacers nem volt nagy formában, az előző négy meccsét egyaránt elbukta.

Három vesztes mérkőzés után újra nyert a Denver Nuggets, Carmelo Anthony 32, Allan Iverson 26 pontot szerzett. A Utah Jazz idegenbeli nyeretlenségi sorozatot tört meg, hat sikertelen találkozó után nyert a Houston Rockets otthonában. Kobe Bryant 19 ponttal és szezoncsúcsnak számító 13 assziszttal járult hozzá a Los Angeles Lakers győzelméhez.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 144. JÁTÉKNAP
Seattle SuperSonics-Denver Nuggets 103-114
Detroit Pistons-Miami Heat 94-88
Atlanta Hawks-Chicago Bulls 97-105
Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 122-117
Phoenix Suns-Dallas Mavericks 126-104
Milwaukee Bucks-Washington Wizards 107-121
Orlando Magic-Minnesota Timberwolves 104-105 – hosszabbítás után
Toronto Raptors-Charlotte Bobcats 107-94
Houston Rockets-Utah Jazz 83-86
Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 98-96
Indiana Pacers-San Antonio Spurs 100-99
Los Angeles Lakers-Sacramento Kings 126-103
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik