Shaquille O'Neal zsákolással döntötte el a Detroit elleni mérkőzést

Vágólapra másolva!
2007.03.03. 10:47
Shaquille O'Neal ismét győzelemre vezette a Miamit az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 116. játéknapján. A Houston a Denvert győzte le idegenben.
Shaquille O'Neal (jobbra) az utolsó percben döntötte el a mérkőzést
Shaquille O'Neal (jobbra) az utolsó percben döntötte el a mérkőzést
Shaquille O'Neal (jobbra) az utolsó percben döntötte el a mérkőzést
Shaquille O'Neal (jobbra) az utolsó percben döntötte el a mérkőzést

Shaquille O’Neal az utolsó percben mentette meg a bajnok Miami Heat gárdáját a Detroit ellen hazai pályán. A bajnok már huszonkét ponttal is vezetett, azonban elszórakozta ezt a hatalmas előnyt, és csupán a napokon belül a harmincötödik születésnapját ünneplő center zsákolásával biztosította be a győzelmet.

O’Neal harmincegy pontot szerzett és tizenhat lepattanót szedett le, így mindkét kategóriában megdöntötte idei egyéni csúcsát, és a Dwyane Wade nélkül felálló Miami, rutinos klasszisának köszönheti a győzelmet.

„Dwyane volt az első számú játékosunk, aki hozta általában az ilyen mérkőzéseket – nyilatkozta a mérkőzés után Shaq, - de ő most nincs itt szóval nekem kell átvennem a szerepét.”

Tracy McGrady (balra) és Carmelo Anthony csatájából ezúttal a houstoni került ki győztesen
Tracy McGrady (balra) és Carmelo Anthony csatájából ezúttal a houstoni került ki győztesen
A Pistons 50-28-as állásról hozta vissza a reményt, és alig több mint három perccel a vége előtt a vezetést is átvette, de amikor már csak harminchat másodperc volt hátra, akkor jött a Heat centere és 82-80-ra módosította az eredményt.

A detroitiak az utolsó húsz másodpercben már 85-82-es állásnál három triplakísérletet is elpuskáztak, amivel egyenlíthettek volna. Chauncey Billups a vendégek irányítója ezúttal borzalmasan dobott mezőnyből, ugyanis tizennégy próbálkozásából csupán kettő landolt a gyűrűben.

A Houston csapata a Denver otthonában nyert tizenegy ponttal, és a vendégek veterán centere, Dikembe Mutombo huszonkét lepattanót gyűjtött be amivel ő lett az első játékos a liga történetében, aki negyven éves kora után húsz fölé jutott ebben a kategóriában.

„Negyven éves? – kérdezte a mérkőzés után Allen Iverson, a Nuggets szezon közben igazolt sztárja, aki tizenkilenc pontig jutott a találkozón. – Nagyszerűen csinálja. Mi mást lehet erre mondani. A Houston egy időre elveszít egy olyan nagyszerű játékost, mint Jao Ming, és ilyen jól tudja pótolni. Szerintem még jónéhány éve van a ligában.”

A Rockets legjobbja egyébként Tracy McGrady volt a maga huszonnyolc pontjával, míg a hazaiak közül a legtöbb pontot a pontlista éllovasa Carmelo Anthony dobta, harmincat.

ÁSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

116. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors Milwaukee Bucks 81-94
Philadelphia 76ers Memphis Grizzlies 117-112
Washington Wizards Atlanta Hawks 93-92
New York Knicks Golden State Warriors 106-97
Miami Heat Detroit Pistons 85-82
San Antonio Spurs Orlando Magic 98-74
Minnesota Timberwolves Utah Jazz 83-109
Chicago Bulls New Orleans Hornets 104-93
Phoenix Suns Indiana Pacers 115-90
Denver Nuggets Houston Rockets 97-108
Los Angeles Lakers Sacramento Kings 108-116
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik