Dwyane Wade parádézott Miamiban

Vágólapra másolva!
2006.12.26. 15:15
A Miami Heat Dwyane Wade vezetésével győzte le a gyengélkedő Los Angeles Lakerst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság "karácsonyi mérkőzésén". December 23-án a San Antonio, mind a Utah csapata idegenben diadalmaskodott, míg a Bulls hazai pályán "darálta" be ellenfelét, a Charlotte Bobcats együttesét.
Dwyane Wade-del (labdával) tegnap este Kobe Bryant sem bírt
Dwyane Wade-del (labdával) tegnap este Kobe Bryant sem bírt
Dwyane Wade-del (labdával) tegnap este Kobe Bryant sem bírt
Dwyane Wade-del (labdával) tegnap este Kobe Bryant sem bírt

Hétfő este Miamiban csapott össze az előző idény bajnoka és a tulajdonképpen minden évben esélyes Lakers, de a vendégek ezúttal sehogyan sem bírtak a parádézó Dwyane Wade vezette Miami Heattel.

A floridaiak az első negyedben jelentős előnyre tettek szert. A vendégeknek 14 pontos hátrányból kellett volna feltornászni magukat, de annál többre, hogy a második játékrész végére ledolgoztak hét pontot, valójában nem voltak képesek.

A siker elsősorban Dwyane Wade érdeme, aki negyven pontja mellé 11 gólpasszt is kiosztott. Rajta kívül sem társai, sem az ellenfél játékosai közül senki nem volt képes még csak húsz pont fölött sem dobni.

A Lakersnél Kobe Bryant gyalázatos mezőnybeli mutatóval (23,5 százalék) és 16 ponttal bizonyult csapata legjobb dobójának, ez pedig édeskevés volt.

A Miami a játék minden területén ellenfele fölé kerekedett, bár tény, hogy a remekül dobó és még jobban ziccerező – sőt blokkokat kiosztó – Wade kivételével senki sem alkotott maradandót az összecsapáson. A nagyszerű hátvédnek egy pont hiányzott ahhoz, hogy beállítsa idénycsúcát (41 pont), de ő a végén már csak önzetlenül gólpasszokat osztott, és nem is játszott végig.

LeBron James vezérletével és 32 pontjával a Cleveland is legyőzte hazai pályán az Orlando gárdáját, mely egyébként vezeti a liga Délkeleti-csoportját.

Zydrunas Ilgauskas 22 ponttal és tíz lepattanóval segítette csapatát, mindössze hárompontos győzelmük azonban csak az utolsó játékrészben dőlt el, addig szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Kiemelkedő egyéni teljesítmény a San Antonio idegenbeli meccsét sem jellemezte, mégis fölényesen, 35 ponttal győztek a hazaiak a New Orleans Hornets ellen.

Tony Parker 19, Manu Ginobili 17 ponttal segítette huszonegyedik győzelme megszerzésében a vendégeket, akik így 75 százalékos teljesítménnyel továbbra is a liga legeredményesebb csapatának mondhatják magukat.

Hengerelt a Chicago Bulls csapata is, hazai pályán a Charlotte együttese felett diadalmaskodott – 39 ponttal.

Ben Gordon 23 pontot szerzett, Andres Nocioni pedig 21 pontja mellett 11 lepattanót szorgoskodott össze.

A Chicago ezzel a győzelmével a Detroit mögött második helyen áll a Központi-csoportban, és utóbbi tíz mérkőzésén csak kétszer kapott ki.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 53. JÁTÉKNAP:
Miami Heat-Los Angeles Lakers 101-85
AZ 52. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Seattle SuperSonics-Toronto Raptors 110-97
Indiana Pacers-Minnesota Timberwolves 71-78
Philadelphia 76ers-New York Knicks 98-77
Cleveland Cavaliers-Orlando Magic 86-83
Detroit Pistons-Atlanta Hawks 108-81
Miami Heat-Golden State Warriors 105-92
New Orleans Hornets-San Antonio Spurs 77-112
Memphis Grizzlies-Utaz Jazz 97-100
Houston Rockets-Los Angeles Clippers 93-98
Milwaukee Bucks-New Jersey Nets 115-104
Chicago Bulls-Charlotte Bobcats 115-76
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik