Utah, San Antonio: megtörtek a sorozatok

Vágólapra másolva!
2006.11.28. 09:42
Két sorozat szakadt meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján: a Utah otthon, a San Antonio idegenben nem tudta megszerezni sorozatban a nyolcadik győzelmét. Tovább menetel a Dallas, a texasiak sorozatban tizedik meccsüket nyerték.
Dwyane Wade főszerepet vállalt a Miami sikeréből
Reuters
Dwyane Wade főszerepet vállalt a Miami sikeréből
Dwyane Wade főszerepet vállalt a Miami sikeréből
Reuters
Dwyane Wade főszerepet vállalt a Miami sikeréből

„Nem hittem volna, hogy mindkét meccset megnyerjük” – ezt Don Nelson, a Golden State Warriors edzője mondta, akinek csapata előbb a Utah Jazzt, majd a San Antonio Spurst is legyőzte három napon belül.

Pedig így történt, a Warriors a második győzelmével megtörte a San Antonio hét meccsen át tartó idegenbeli veretlenségi sorozatát. A hazai együttesben Jason Richardson 26 pontig jutott. A texasiaknál Tim Duncan hiába szerzett 22 pontot, 16 lepattanót, a negyedik negyedben közel három és fél percig nem voltak eredményesek a vendégek, így kikaptak.

Keith McLeod "tűnik el" Tim Duncan szorításában
Keith McLeod "tűnik el" Tim Duncan szorításában
A San Antonio lehetett volna az első csapat a Houston 1996/97-es szereplése óta, aki megszerzi a nyolcadik idegenbeli győzelmet sorozatban. A rekordot egyébként a New York Knicks tartja, amely az 1969/70-es idényben sorozatban tizenkét meccsen nem talált legyőzőre.

Megszakadt egy másik sorozat is, a Utah szintén hét győzelem után a nyolcadik hazai mérkőzését bukta el. A Jazz vereségének fő oka az Orlando játékosa, Dwight Howard volt, akivel Jerry Sloan edző elmondása szerint nem tudtak mit kezdeni tanítványai… Howard 21 pontot szerzett és 16 lepattanót kapott el, ezzel sorozatban hatodik dupla-dupláját érte el, a szezonban összesen a kilencediket.

A játéknap egyetlen hazai veresége azt jelentette, hogy a Utah nem tudta beállítani 1998/99-es szereplését, amikor is nyolc meccset nyert sorozatban saját pályáján.

Hiába szerzett 45 pontot Allan Iverson, ő sem tudta megakadályozni a Philadelphia vereségét a címvédő otthonában. A Miami Heat nagyrészt jó dobószázalékának (59) köszönhette a győzelmet, különösen kiemelkedett Dwyane Wade, aki 33 pontot és 13 gólpasszt jegyzett. Wade sorozatban harmadszor került 30 pont és 12 gólpassz fölé, ilyet legutóbb a phoenixi Kevin Johnsontól láthattunk 1989 februárjában.

A Philadelphia hiába kezdett három győzelemmel, az azóta eltelt 11 meccsből már a kilencediket bukta el.

Éppen ellentétes utat jár be a Dallas, amely a nyitányon elszenvedett négy veresége óta egyszerűen képtelen kikapni, sorozatban a tizedik meccsét „húzta” be. A Mavericks azt is elbírta, hogy Dirk Nowitzki nem igazán villogott (15 pontjával azért Josh Howarddal holtversenyben csapata legeredményesebbje volt), valamint volt egy olyan szériájuk, hogy sorozatban tíz dobást elrontottak.

NBA, eredmények:

  • Golden State Warriors-San Antonio Spurs 111-102
  • Miami Heat-Philadelphia 76ers 103-91
  • Utah Jazz-Orlando Magic 75-88
  • Dallas Mavericks-Minnesota Timberwolves 93-87
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik