Ortega: Kiegyensúlyozottabb kerettel jövőre újra nekivágunk

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2014.06.01. 20:22
null
A harmadik hely a Dani Sarmientóval felálló Barcelonáé lett (Fotó: MTI)
Antonio Carlos Ortega szerint az elődöntős vereség után sikerült motiválttá tenni a veszprémi játékosokat, akikről a dicséret hangján szólt. Az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője a Barcelonával szemben elvesztett bronzmeccset követően elmondta, jövőre egy kiegyensúlyozottabb kerettel ismét megcélozzák a négyes döntőt. A magyar csapat játékosai többet vártak a két naptól. A Barcelona edzője szerint a meccs a motivációról szólt.

Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője jövőre egy kiegyensúlyozottabb kerettel ismét kivívná a final fourt.

„A játékosaink nehezen dolgozták fel a tegnapi vereséget, de sikerült motiválttá tenni őket. Bizonyítottuk, hogy bárkivel versenyben tudunk lenni. A következő szezonra érkezik néhány új játékos, így több poszton kiegyensúlyozottabb lesz a csapat. Dolgozunk tovább, hogy jövőre újra itt legyünk. Nem lesz könnyű, elég csak megnézni, hány kiváló együttes esett ki menet közben."

A spanyol szakember szerint csak dicséret illeti a játékosait, akik végig küzdöttek:


„Sokan mondták az elődöntő után, hogy a végére elfáradtunk. De többeknek ma is sokat kellett játszania, és a végéig küzdöttünk, egy rossz szavam sem lehet a játékosokra. Chemának tegnap voltak gondjai, de ma fantasztikus volt. Dzsamali készen állt a játékra, két fontos gólt lőtt, de még fejlődnie kell nyitott védekezés ellen, és a saját kapuja előtt is."

Ortega finoman elhárította, hogy a játékvezetőkkel érdemben foglalkozzon, mindössze annyit jegyzett meg, hogy a végén Nikola Karabatic góljánál túl hosszú ideig hagyták támadni a Barcelonát. Fonyó Károly klubelnök az MTI-nek viszont arról beszélt, hogy jogi lépéseket fontolgatnak a bíráskodás miatt.

„Úgy érzem, sikeresen túltettük magunkat a Kieltől elszenvedett vereségen, jó állapotban léptünk pályára. A Barcelona ellen nagyon nehéz játszani, a második félidő elején vezettünk több góllal, utána azonban az ellenfél gyorsan egyenlített, ám ez a fajta hullámzás benne van a kézilabdában. A végjátékban sajnos nem tudtuk a magunk javára fordítani a meccset. Idén a negyedik helyen végeztünk, de jövőre újra megpróbáljuk, remélem, sikerrel" – idézi Nagy Lászlót a kézilabda-válogatott hivatalos facebook-oldala.

A MECCS A MOTIVÁCIÓRÓL SZÓLT

Xavi Pascual, a Barcelona vezetőedzője: „Ma nagyon büszke vagyok a játékosokra, jól végezték a munkájukat a tegnapi kemény meccs után. A meccs a motivációról szólt, és nem a taktikáról. A Veszprém végig közel volt hozzánk, gratulálok a szezonjukhoz. Mindkét csapat száz százalékot adott abból, amire most képes volt."

Juan García, a Barcelona játékosa: „Csalódott vagyok, mert a döntőre készültünk. A tegnapi nem várt pofon után nehéz volt felállni, de mi vagyunk a Barcelona, ezért meg kellett tennünk."

Iváncsik Tamás utolsó mérkőzését játszotta a Veszprémben:

„Fura érzések kavarognak bennem a búcsú kapcsán, mert többet vártunk a négyes döntőtől. Sajnálom az elődöntőt, ahol sok indításgólt kaptunk. Ma túlléptünk az árnyékunkon, szerettünk volna harmadikok lenni, de sajnos a Barca győzött."

Momir Ilics, aki a bronzmeccsen már többet hozzá tudott tenni csapata teljesítményéhez, így fogalmazott: „Nagy siker volt már az is, hogy bejutottunk a négyes döntőbe, de többre vágytunk, sajnos sokat hibáztunk tegnap. Ma is nehéz dolgunk volt a Barcelonával szemben, de a végéig küzdöttünk, és megmutattuk, milyen csapat vagyunk. Nem szeretnénk a játékvezetőkkel foglalkozni, de több ítélettel sem nekünk kedveztek. Azért voltunk itt, hogy tanuljunk, jövőre még jobb eredményt érhetünk el."

Iman Dzsamali saját szempontjából sikeres visszatérésről beszélt, de sajnálja, hogy nem tudtak meccset nyerni Kölnben, a Veszprém pedig nem tudta megmutatni valós tudását. Gulyás Péter szerint a négyes döntő tökéletesen jó volt ahhoz, hogy lássák, miben kell előbbre lépniük a következő szezonban.

„Mint esemény, fantasztikus rendezvény a final four, remek érzés volt pályára lépni. Sportszakmailag a tegnapi nap kijelölte a következő időszakra a feladatainkat, a visszarendeződésben mindenképpen előbbre kell lépnünk. Sajnálom, hogy győzelem nélkül utazunk haza."

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A 3. HELYÉRT

BARCELONA (spanyol)–MKB-MVM VESZPRÉM (magyar) 26–25 (9–10)
Köln, Lanxess Aréna, 19 750
néző. V: Guszko, Repkin (fehéroroszok)
BARCELONA: Sterbik – Tomás, Gurbindo, R. Entrerríos, Sorhaindo, Sz. Rutenka 11 (7), J. García 2. Cs: Morros, N. Karabatic 4, K. Lazarov 3, Arino, Sarmiento 6, Saubich. Edző: Xavier Pascual
VESZPRÉM: Fazekas – Ruesga 1, Vilovszki 2, Nagy L. 5, Schuch, Terzic, Ugalde 1. Cs: Alilovic (kapus), Iváncsik T., Ilics 7 (4), Chema 4, Gulyás 2, Iváncsik G. 1., Dzsamali 2. Edző: Carlos Ortega
Kiállítások: – ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 6/4

DÖNTŐ
SG Flensburg-Handewitt (német)–THW Kiel (német) 30–28 (14–16)

SZAVAZÁS

Hogyan értékeli a Veszprém játékosainak a final fourban nyújtott teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik