A végét nem bírta a Veszprém, a Barcáé lett a bronz a kézi BL-ben

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2014.06.01. 15:10
null
Nagy László próbálja megállítani Dani Sarmientót (Fotó: MTI)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén a Barcelona 26–25-re legyőzte az MKB-MVM Veszprémet, így a katalán együttes végzett a harmadik helyen.

1. FÉLIDŐ

Bronzmeccs ide vagy oda, a bevezető show-nak ismét megadták a módját. A zenés-táncos, tűzcsóvákkal és lézerrel színesített műsor után jött a csapatok bemutatása, a Veszprém és a Barcelona szpíkerei szólították be a résztvevőket. A Veszprémből Renato Sulic eltiltás, a Barcából Jesper Nöddesbo sérülés miatt hiányzott.

Carlos Ortega több helyen is változtatott a Veszprém felállásán, Fazekas Nándor kezdett a háló előtt, míg Chema helyett Ruesga irányított. A magyar válogatott kapus több remek védéssel nyitott (hetest is hárított), a Veszprém pedig kétgólos előnyre tett szert az első öt percben. A Barca Sziarhej Rutenka találataival egalizált. A meccs első időszaka inkább a jó védekezésekről és a két kapusról (a katalánoknál Sterbik Árpád védett) szólt, finoman szólva sem potyogtak a találatok. Negyed óra után még csak 3–3-at mutatott ez eredményjelző.

A Barcából csak a beállót is játszó Rutenka volt eredményes, majd érkezett Nikola Karabatic és Kiril Lazarov, de továbbra is a fehérorosz játékos vitte a hátán együttesét. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hetedik katalán találatnál Lazarov „törte meg” Rutenka nagy sorozatát. A magyar bajnoknál Chema és a sérülés után visszatérő Iman Dzsamali állt be. Az iráni ugyan először még blokkba lőtt passzívnál, de a következő támadásnál már hatalmas gólt ragasztott Sterbik kapujába. Az összeszedetten játszó Veszprém 10–9-re vezetett a szünetben.

2. FÉLIDŐ

Gulyás Péter indulásból elért találataival először ment el hárommal a Veszprém, amikor pedig négyre nőtt a különbség, Pascual időt kért. Ennek meg is lett az eredménye, mert a Veszprém támadásbeli megtorpanását kihasználva egalizált az ellenfél. Chema viszont emberhátrányban is betalált, így nem tudta a vezetést is átvenni a Barca.

Amikor Chemára kijöttek emberfogással, Ortega letette a T-betűt a zsűriasztalra. Daniel Sarmiento többször is sikeresen tört be, így előnyhöz jutottak a katalánok, miközben Mirko Alilovic váltotta Fazekast. Nem engedte el egymás kezét a két csapat; a horvát kapus védései új lendületet adtak a Veszprémnek, miközben Terzic vívott nagy harcot Rutenkával. 20–20-nál kezdődött az utolsó tíz perc.

Rosszkor jött Nagy László második kétperces kiállítása, amiből hiába hozta le a kapust Ortega, nem tudott betalálni csapata, ellenben a Barca elment kettővel. Veszprémi időkérést követően Ilics szerzett fontos találatot, majd utána szintén a szerb átlövő góljával lett mínusz egy. Az utolsó percen belül a bírók először nem állították meg az órát törlés közben, később ugyan korrigálták, de kezdett feszültté válni a meccs. Chema ellen ítéltek büntetőt, amiért az irányító nagyokat rúgott a reklámtáblába, ám közben kiderült, hogy már hamarabb időkérés volt. Karabatic átlövése aztán végleg eldöntötte a meccset, amelyet 26–25-re nyert meg a Barca. A Veszprém tehát az első final four-részvétele alkalmával negyedik lett, a magyar szurkolók pedig egy kis fütyülés után már kedvenceiket éltették.




FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A 3. HELYÉRT

BARCELONA (spanyol)–MKB-MVM VESZPRÉM (magyar) 26–25 (9–10)
Köln, Lanxess Aréna, 19 750
néző. V: Guszko, Repkin (fehéroroszok)
BARCELONA: Sterbik – Tomás, Gurbindo, R. Entrerríos, Sorhaindo, Sz. Rutenka 11 (7), J. García 2. Cs: Morros, N. Karabatic 4, K. Lazarov 3, Arino, Sarmiento 6, Saubich. Edző: Xavier Pascual
VESZPRÉM: Fazekas – Ruesga 1, Vilovszki 2, Nagy L. 5, Schuch, Terzic, Ugalde 1. Cs: Alilovic (kapus), Iváncsik T., Ilics 7 (4), Chema 4, Gulyás 2, Iváncsik G. 1., Dzsamali 2. Edző: Carlos Ortega
Kiállítások: – ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 6/4

DÖNTŐ
SG Flensburg-Handewitt (német)–THW Kiel (német) 30–28 (14–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik