M. D. 2020.05.29 12:27 Frissítve: 2020.05.29 13:30

Női kézilabda: megvan az Érd új edzője, sőt az első új szerzeménye is – hivatalos

Beigazolódtak a helyi sajtóértesülések, Horváth Roland veszi át a nyártól az Érd női kézilabdacsapatának irányítását – adta hírül a klub a hivatalos honlapján.

 

Horváth Roland az Érd új vezetőedzője (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A szakember eddig a Békéscsabát irányította, korábban pedig a Siófoknál dolgozott. Érden Szabó Edinát követi a kispadon.

 
Drága a felnőttcsapat, inkább utánpótlásra költenek Érden
Szabó Edina könnyek között búcsúzott érdi játékosaitól

„Érd városa megérdemli a kézilabdát, a szurkolók és a lakosok szeretik a sportot, ez a mindennapokban is érződik. Nem lesz könnyű feladat, hiszen a nulláról kezdjük a szezont, körülbelül tizennégy új játékosnak kell összeszoknia, ehhez türelem, kitartás és biztatás kell mindenki részéről, de foggal-körömmel fogunk harcolni az NB I-ben maradásért” – idézi a handballerd.hu Horváth Roland vezetőedzőt, akinek a munkáját Gridnyeva Szvetlana kapusedző és Maurer Szanda erőnléti edző segíti majd.

Az új keret tagjait Érden még nem jelentették be, de az Eszterházy SC csütörtöki közleménye alapján az már biztos, hogy Győrffy Alexandra, az egriek kapusa a Pest megyei alakulatnál folytatja pályafutását. A 27 esztendős játékos hat évet töltött el Egerben, ez idő alatt részese volt másodosztályú bajnoki címnek és NB I-es szereplésnek, és ebben az idényben is első számú kapusnak számított az Eszterházy SC-nél, amely öt pont előnnyel vezette az NB I/B Keleti csoportját, amikor a koronavírus-járvány miatt lefújták a bajnokságot.

Győrffy Alexandra hat évig védett Egerben (Fotó: Facebook/Eszterházy SC)

Mint ismert, az Érd kerete a nyáron teljesen átalakul, a város ezentúl a helyi utánpótlásra összpontosítja erejét. A legutóbbi idény keretéből mindenki távozott, akinek a következő évadra is érvényes megállapodása volt a csapattal, csak három fiatal játékos (Király Réka, Landi Gabriella, Simon Armilla) marad az új szezonra.

Az eddigi húzóemberek közül Janurik Kinga és Kisfaludy Anett a Ferencvárosba, Kiss Nikolett és Tóth Gabriella Siófokra, Schatzl Natalie Duanújvárosba igazolt, Alexandra do Nascimento visszavonult, Katarina Krpezs-Slezák Oroszországba, a Rosztov-Donhoz szerződött, Szabó Laura pedig minden bizonnyal Vácon folytatja pályafutását. A francia Julie Foggea kapcsán a román sajtó a Rapid Bucuresti érdeklődéséről írt.

Az Érd a hatodik helyen állt az NB I-ben, amikor a magyar szövetség a koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánította a küzdelmeket, de a 2020–2021-es idényben – ahogy Horváth Roland is fogalmazott – valószínűleg más célokért küzd majd. Érdekesség, hogy a csapat az előző, 2018–2019-es évadban elért helyezésének köszönhetően indulhatna a nemzetközi porondon a következő kiírásban.

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.