Női kézi: Debreczeni-Klivinyi és Schatzl Natalie is a DKKA-hoz igazol

Vágólapra másolva!
2020.04.16. 11:14
null
A Fraditól távozó Debreczeni-Klivinyi Kinga Dunaújvárosba igazol (Fotó: Török Attila)
A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata csütörtökön hét új játékos érkezését jelentette be. Többek között a Ferencvárostól távozó Debreczeni-Klivinyi Kinga és az Érdet elhagyó Schatzl Natalie is a DKKA-hoz szerződik.

A DKKA-ban folytatja Anasztaszija Babovics montenegrói válogatott kapus (Buducsnoszt Podgorica), az átlövő Barján Bianka (Békéscsaba), a 61-szeres válogatott átlövő, Debreczeni-Klivinyi Kinga (FTC), az irányító Román Dorina (Orosháza), a balszélső Schatzl Natalie (Érd), az irányító Sziráki Boglárka (Szent István SE) és a kapus Wéninger Alexa (Orosháza) – jelentette be Gurics Attila, a klub menedzsere, hozzátéve, hogy a keret még nem végleges.

A dunaújvárosiak – akik az NB I-ben a nyolcadik helyen álltak, amikor felfüggesztették a bajnokságot – márciusban még azt mondták, akkori állás szerint négy játékosuk volt a 2020–2021-es idényre (Kazai Anita, Szalai Babett, Mihály Petra és Braun Csenge). Gurics Attila örömmel árulta el, hogy további öt kézilabdázó – Ferenczy Fruzsina, Molnár Beatrix, Nick Viktória, Jovovity Jovana és Szalma Zita – elkötelezte magát a klubbal. Illetve négy akadémista a felnőttcsapattal kezdi majd meg a felkészülést.

Összesen kilencen távoznak a DKKA mostani keretéből. Közülük nyolc játékosnak az idény végén lejár a szerződése, eggyel pedig közös megegyezéssel szakított a Fejér megyei egyesület. Bouti Fruzsina, Itana Csavlovics, Csapó Kyra, Grosch Vivien, Camila Micijevic, Sirián Szederke, Zeljana Stojak, Szekerczés Luca és Triscsuk Krisztina nem marad Dunaújvárosban.

A vezetőség arról is beszámolt, hogy ötven százalékkal csökkentették a stáb és a játékosok fizetését a következő időszakra.

Barta Endre alpolgármester hozzátette, reméli, hamarosan beszámolhat arról, hogy az új főszponzornak köszönhetően miként lesz biztosítva a dunaújvárosi kézilabdacsapat jövője.

A DKKA sajtótájékoztatója:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik