UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.16 11:46 Frissítve: 2020.02.16 12:26

Kézilabda: drága a felnőttcsapat, inkább utánpótlásra költenek Érden

Érd polgármestere, Csőzik László közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, mennyibe kerül a városnak a felnőtt női kézilabdacsapat patronálása, majd kijelentette, ezentúl a helyi utánpótlásra összpontosítják erőiket.

Nem a legszebb napjait éli az Érd felnőtt női kézilabdacsapata. A korábban rendre a bajnokság stabil dobogósaként jegyzett és a nemzetközi porondon is sikeres együttes jelenleg tíz győzelemmel és hat vereséggel ötödik az első osztályban. Hogy ennek van-e köze ahhoz, amit a város polgármestere, Csőzik László szombaton a közösségi oldalán posztolt? Ő azt mondja, nem az eredmények befolyásolják döntését, miszerint a jövőben a helyi utánpótlás kapja a nagyobb hangsúlyt a finanszírozás terén.

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere Forrás: erdhandball.hu

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere  •  Forrás: erdhandball.hu

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írja a polgármester.

Az Érd az utánpótlás-bajnokságokban nem tartozik az élmezőnyhöz. A leány ifi csapat jelenleg négy győzelemmel és tizenkét vereséggel 12. helyen áll az első osztály 14 csapatos nyugati csoportjában, a serdülőknek már picivel jobb a mérlege, ők nyolcadikok a tabellán. A polgármester posztjához természetesen rövid időn belül számos hozzászólás és kérdés érkezett, Csőzik László azt hangsúlyozza, nem a felnőttcsapat ellen irányul a döntés.

„Fantasztikusak a lányok. Csak nincs ennyi pénzünk, lépni kell, mert ez a szakadékba visz, és fenntarthatatlan. A felelősségteljes hozzáállás és a város egészének érdeke vezet, a csapat szakmai vezetőit is bevonom a megoldáskeresésbe a jövő héten.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".