UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.16 11:46 Frissítve: 2020.02.16 12:26

Kézilabda: drága a felnőttcsapat, inkább utánpótlásra költenek Érden

Érd polgármestere, Csőzik László közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, mennyibe kerül a városnak a felnőtt női kézilabdacsapat patronálása, majd kijelentette, ezentúl a helyi utánpótlásra összpontosítják erőiket.

Nem a legszebb napjait éli az Érd felnőtt női kézilabdacsapata. A korábban rendre a bajnokság stabil dobogósaként jegyzett és a nemzetközi porondon is sikeres együttes jelenleg tíz győzelemmel és hat vereséggel ötödik az első osztályban. Hogy ennek van-e köze ahhoz, amit a város polgármestere, Csőzik László szombaton a közösségi oldalán posztolt? Ő azt mondja, nem az eredmények befolyásolják döntését, miszerint a jövőben a helyi utánpótlás kapja a nagyobb hangsúlyt a finanszírozás terén.

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere Forrás: erdhandball.hu

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere  •  Forrás: erdhandball.hu

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írja a polgármester.

Az Érd az utánpótlás-bajnokságokban nem tartozik az élmezőnyhöz. A leány ifi csapat jelenleg négy győzelemmel és tizenkét vereséggel 12. helyen áll az első osztály 14 csapatos nyugati csoportjában, a serdülőknek már picivel jobb a mérlege, ők nyolcadikok a tabellán. A polgármester posztjához természetesen rövid időn belül számos hozzászólás és kérdés érkezett, Csőzik László azt hangsúlyozza, nem a felnőttcsapat ellen irányul a döntés.

„Fantasztikusak a lányok. Csak nincs ennyi pénzünk, lépni kell, mert ez a szakadékba visz, és fenntarthatatlan. A felelősségteljes hozzáállás és a város egészének érdeke vezet, a csapat szakmai vezetőit is bevonom a megoldáskeresésbe a jövő héten.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.