Női kézilabda: ismét kikapott válogatottunk a horvátoktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.30. 11:24
null
Tomori két gólt lőtt a záró meccsen (Fotó: MTI/Kovács Anikó – archív)
A magyar női kézilabda-válogatott a szombati vereség után újra alulmaradt Horvátországgal szemben az umagi felkészülési tornán, a házigazda ezúttal 36–29-re nyert.

 

A magyar válogatott – amely pénteken 28–25-re legyőzte a horvátok B együttesét – szombaton 30–28-ra kikapott vendéglátók A csapatától, így vasárnap a visszavágás reményében lépett pályára a horvátok ellen.

A magyar csapatból ezúttal Víg Vivien, Erdősi Ildikó, Orbán Adrienn és Kovács Anna maradt ki. A Németh András vezette csapat a harmadik meccsen Szikora Melindával kezdett a kapuban, mezőnyben pedig ott volt Schatzl Nadine és Takács Dusmáta is. Az érdi szélső góljával a 7. percben először – és mint később kiderült, utoljára – vezettünk (2–3) a meccsen. A horvátok az első félidő második felében fokozatosan elléptek, a szünetben az addigi legnagyobb különbséggel, hat találattal (17–11) vezettek.

A második játékrészben állandósult a hat-nyolc gólos különbség, amely a végére majdnem tíz lett, de végül 36–29-re győztek a horvátok. A hazaiaknál Andrea Penezic és Katarina Jezic hatig jutott, nálunk Görbicz Anita volt ezúttal is a legeredményesebb, kilenc találattal.

A torna eredeti programja a héten megváltozott, mivel előbb a tunéziai, majd az angolai válogatott mondta le a részvételt.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS (UMAG)
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 36–29 (17–11)
HORVÁTORSZÁG
: J. Grubisic, Jelcic, Zderic (kapusok), Basic 3 (1), Benko 3, Covic 1, Elez 4 (1), Frankovic 2, T. Grubisic 2, Jezic 6, Koznjak 2, V. Milanovic Litre 4, Penezic 6 (2), Tatari 3. Szövetségi kapitány: Vladimir Canjuga.
MAGYARORSZÁG: Kiss É., Szikora (kapusok), Bognár-Bódi 2, Bulath 4, Görbicz 9 (5), Kisfaludy, Kovacsics 2, Kovacsicz 2, Mészáros, Planéta 1, Schatzl 3, Soós 2, Szucsánszki, Takács D. 1, Tomori 2, Tóth G. 1. Szövetségi kapitány: Németh András.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik