Női kézi: a szünet után fordított a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 20:28
null
Vig Vivien nemcsak az edzéseken dolgozott jól, hanem első válogatott mérkőzésén is (Fotó: Veres Viktor)
A magyar női kézilabda-válogatott 28–25-re nyert a házigazdák B-válogatottja ellen a Horvátországban zajló felkészülési torna első napján.

 

Ez volt Németh András első mérkőzése azóta, hogy februárban harmadszor is kinevezték női válogatottunk szövetségi kapitányává. A 60 éves szakember több kulcsemberét pihentette a pénteki találkozón, amelyen több újonc lehetőséget kapott a mieinknél.

A Magyar Kézilabda-szövetség beszámolója szerint a horvátok B-válogatottja ellen nem lépett pályára Görbicz Anita, Kiss Éva, Kovacsics Anikó és Bognár-Bódi Bernadett sem, először szerepelt címeres mezben Víg Vivien, Schatzl Nadine, Szikora Melinda, Takács Dusmáta, Mészáros Rea, Tóth Gabriella és Erdősi Ildikó.

„Az látszik, hogy nagyon az út elején járunk, a héten gyakorolt elemekből készségszinten még kevés dolgot tudunk végrehajtani, de éppen azért vagyunk itt, hogy meccskörülmények között fejlődjünk. A határozott védekezést és a gyors ellentámadásokat csak a találkozó egy rövid szakaszában tudtuk megvalósítani, amikor ez sikerült, akkor azonban megfordítottuk az állást és végül győztünk. Amikor »barkácsoltunk«, akkor döcögősebb volt a játék. Kiemelném két újonc, Vig Vivien és Erdősi Ildikó teljesítményét” – nyilatkozta az MKSZ honlapjának Németh András.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, UMAG
HORVÁTORSZÁG B–MAGYARORSZÁG 25–28 (16–13)
Umag. Vezette:
Botincan, Rupcic (horvátok)
MAGYARORSZÁG: Szikora – Kovacsicz 4, Kovács Anna 1, Takács D., Bulath 5, Szucsánszki 5, Erdősi 5. Csere: Vig (kapus), Kisfaludy, Mészáros R. 1, Orbán Adrienn 1, Planéta, Schatzl 1, Soós 2, Tomori 2, Tóth G. 1. Szövetségi kapitány: Németh András
A horvát gólszerzők: Dezic 5, Domjan 4, Micijevic, Koznjak, Covic 3-3, Havic 2, Debelic, Frankovic, Maljak, Marinovic, Posavec 1-1. Szövetségi kapitány: Renata Hodak
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/5.

A TOVÁBBI PROGRAM
Szombat: Horvátország–Magyarország, 18.00 (tv: Sport Klub)
Vasárnap: Horvátország–Magyarország 10.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik