Női kézi: Susann Müller Győrben folytatja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.20. 11:20
null
Susann Müller (balra) érkezik Bulatovics pótlására (Fotó: Imago)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata sajtótájékoztató keretében ismertette a 2014–2015-ös szezonra vonatkozó stratégiáját és keretét. Hivatalossá vált, hogy a távozó Katarina Bulatovics helyére a vb-gólkirálynő Susann Müller érkezik a HC Leipzigtól. A mostani szezonban a Győr második csapatának számító Veszprémből jön Planéta Szimonetta, míg a külföldi légiót erősíti a horvát Vesna Milanovic Litre. Bár nem hangzott el az eseményen, de sajtóhírek szerint az orosz Anna Szen is a kisalföldiekhez igazol a következő idényben. Heidi Löke egy évvel hosszabbított.

Győrben is lehullt a lepel, és bejelentették, hogyan néz majd ki a BL-győztes együttes a következő idényben. Ahogy arról szerdán beszámoltunk, Katarina Bulatovics egy szezont követően elhagyja a kisalföldieket, és visszatér Podgoricába, de érkezik a helyére Susann Müller. A jobbátlövőt a Handball-Woche az év játékosának választotta Németországban, a decemberi szerbiai vb-n 62 góljával a torna gólkirálya lett, és a teljesítményével bekerült az álomcsapatba is. Müller nemrégiben hosszabbított a lipcseiekkel, így őt ki kellett vásárolni a szerződéséből. Három évre egyeztek meg vele, valamint a Leipziggel kötött megállapodás része, hogy a Győr augusztusban felkészülési mérkőzést játszik Lipcsében.

Bulatovics megy, a vb-gólkirály jön

Müller a tervek szerint Skype-on jelentkezett volna be, de lebetegedett az éjjel, így a sajtótájékoztatón csak a nem sokkal korábban írt levelét tudták felolvasni:

„Sajnálom, hogy még neten keresztül sem lehetek itt, egy hirtelen betegség jött rám. Az elmúlt években keményen dolgoztam, sikerek és csalódások egyaránt értek. Boldog vagyok, hogy egy nemzetközi topklubba igazolhatok. Már nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak a világ legjobb játékosaival az új csarnokban. Arról szoktam álmodni, hogy ilyen közönség előtt lépek pályára, mint amilyen a győri. Nagy a klub ambíciója, komoly célokért küzdhetek, ez tetszik nekem. Szeretnék még jobb lenni, miközben egy új országot ismerhetek meg" – állt a felolvasott üzenetben.

AZ EHF FŐTITKÁRÁHOZ FORDULT A GYŐR KNEZSEVICS ÜGYBEN

A Győr levélben fordult Michael Wiedererhez, az EHF főtitkárához Milena Knezsevics fejeléses ügyében.

„Az ítélet megszületését követően sokat gondolkodtunk, mit lépjünk, ugyanis fellebbezésre nem volt lehetőségünk. Végül úgy döntöttünk, levelet írunk az EHF főtitkárának, amellyel az volt a cél, hogy felhívjuk a figyelmet a döntés esetleges negatív következményeire" – mondta kérdésre válaszolva Kelecsényi Ernő, aki még reméli, megváltozhat a két meccsre szóló eltiltás.

Mint ismert, Knezsevics a Buducsnoszt Podgorica–Győri ETO Bajnokok Ligája középdöntős meccs hajrájában lefejelte a magyar csapat kapitányát, Görbicz Anitát. Az eset nagy visszhangot váltott ki hazai és nemzetközi szinten, az ETO az EHF-hez fordult, amely fegyelmi eljárást indított az ügyben. Ennek végén két mérkőzésre tiltották el a montenegrói játékost, aki így pályára léphet a budapesti final four záró napján.

Bulatovicson kívül további nyolc játékosnak lejár a megállapodása az idény végén, közülük Raphaëlle Tervel visszavonul, a francia védekezőspecialistát nehéz lesz pótolnia Ambros Martínnak. Az utóbbi időben sokszor mellőzött Soós Viktória és Hornyák Dóra távozik, ahogyan Sirián Szederke is. Herr Orsolyával, Bognár-Bódi Bernadettel, Hornyák Ágnessel és Szepesi Ivettel ellenben egy évvel hosszabbított az ETO. Heidi Löke kontraktua csak jövőre jár le, de szintén újabb egy évre kötelezte el magát, így 2016-ig biztosan marad a Győrben.

„Amikor világossá vált, hogy nyolc játékos szerződése jár le, tudtuk, hogy időben el kell kezdenünk a jövő évi keret megtervezését. A cél az volt, hogy a csapat gerincét megtartsuk, de legyen vérfrissítés, jöjjenek új arcok. Szerettük volna a saját határainkat kiszélesíteni, hogy a rotáció miatt ne essen vissza az együttes teljesítménye" -– fogalmazott Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke.

A sportvezető szerint Ambros Martín vezetőedző kezelni tudja Bulatovics bejelentett távozását, a jobbátlövő a szezon hátralevő részében mindent meg fog tenni a csapat sikereiért.

A távozók pótlására jön Veszprémből Planéta Szimonetta (20 éves, jobbátlövő), míg a külföldi légiót erősíti a 27 éves horvát beálló, Vesna Milanovic Litre (jelenleg Podravka), aki tehermentesítheti Lökét és a védekezésben is fontos feladat vár rá. Milanovic Litre egy plusz egy évre írt alá, míg Planéta győri szerződése még egy évig érvényes. Bár az eseményen csak az hangzott el, hogy még egy játékost szeretnének igazolni, sajtóhírek szerint a 24 éves orosz balátlövő, Anna Szen (jelenleg Rosztov-Don) is csatlakozik az ETO keretéhez.

„Szeretném bebizonyítani, hogy itt a helyem. Nagy lehetőség előtt állok, mindaz, amiért eddig dolgoztam, most teljesedhet ki" – mondta Planéta.

„Annyi kapacitásom nincs, hogy elmondjam, mi fog történni a következő szezonban, hiszen a fontos események még előttünk állnak idén is. De most van a megfelelő a pillanat, hogy eloszlassuk a pletykákat, és beszámoljunk a keret változásairól. Az ellenfeleink erősödnek, egy dolgot tehetünk, mi is felvesszük velük a versenyt" – tette hozzá Ambros Martín, aki szerint Tervel a szíve szerint még folytatta volna, de a teste már nem bírta. Bízik benne, hogy Milanovic Litre és Planéta át tudja venni a szerepét. Müllerrel kapcsolatban elmondta, a személye is fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, Dániában és Ljubljanában már belekóstolt a légióskodásba, így nem lesz számára új az élmény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik