Bulatovics: Egyedül érzem magam Győrben

NEDELYKOV TAMÁSNEDELYKOV TAMÁS
Vágólapra másolva!
2014.03.20. 06:30
null
Katarina Bulatovics egy szezon után elhagyja a Győrt<br />
Szerdán hivatalossá vált, hogy Katarina Bulatovics egy szezon után elhagyja a Győri Audi ETO-t, és visszatér a Buducsnoszt Podgoricába. A montenegrói válogatott jobbátlövő a Nemzeti Sport Online-nak adott interjújában elmondta, szeretne végre hazatérni, de a döntésében az is szerepet játszott, hogy egyedül érzi magát Győrben. Milena Knezsevics fejelése megdöbbentette Bulatovicsot, akinek feltett vágya, hogy BL-győztesként távozzon.

– Miért döntött úgy, hogy a szezon végén elhagyja a Győrt, és visszamegy Podgoricába?
– Egyszerűen szeretnék már hazatérni, de magánéleti oka is van a döntésemnek – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak a Győri Audi ETO KC montenegrói jobbátlövője, Katarina Bulatovics, aki kisebb betegsége ellenére pályára lépett a szerdai fehérvári Magyar Kupa-meccsen. – Úgy érzem, két év távollét után elég volt a légióskodásból.

KATARINA BULATOVICS – NÉVJEGY
Születési idő, hely: 1984. november 15., Kragujevac
Becenév: Katja
Poszt: jobbátlövő
Klubjai: Radnicski Kragujevac (szerb), Knjaz Milos (szerb, 2001–2005), Laszta Beograd (szerb, 2005–2006), Slagelse (dán, 2006–2008), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói, 2008–2012), Oltchim Valcea (román, 2012–2013), Győri Audi ETO KC (magyar, 2013–2014 ), Buducsnoszt Podgorica (2014–)
Eddigi klubsikerei: 2x Bajnokok Ligája-győztes (2007, 2012), KEK-győztes (2010), dán bajnok (2007), 5x montenegrói bajnok (2008–2012), 5x montenegrói kupagyőztes (2008–2012), román bajnok (2013)
Válogatott sikerek: Szerbia – Mediterrán Játékok-ezüstérmes (2005), Montenegró – olimpiai ezüstérmes (2012), Európa-bajnok (2012)
Egyéni díjak, elismerések: a londoni olimpia gólkirálynője (53 góllal, 2012), az olimpia All Star-csapatának tagja (2012), Európa-bajnoki gólkirálynő (56 góllal, 2012), az Eb All Star-csapatának tagja (2012), jelölt az Év kézilabdázója díjra (2012), az Év montenegrói sportolónője (2012)

– A Győrben több kiemelkedő képességű játékos is szerepel, így kevésbé van előtérben. Hogyan találta meg a helyét a csapatban?
– Amikor Győrbe igazoltam, tisztában voltam vele, hogy nem csak rólam fog szólni a csapat játéka, hiszen több kiváló kézilabdázó alkotja az együttest. Ezzel nincs is problémám, teszem a dolgomat, és úgy érzem, engem is elfogadtak. Szeretem az Ambrosszal való közös munkát, kicsit különbözik attól, amit a korábbi edzőimmel csináltunk, de Jovanka Radicsevics már Győrbe igazolásom előtt felkészített rá, mire számítsak. Megszerettem a klubot valamint a szurkolókat is, jó érzés, hogy sokan kijönnek a bajnoki meccseinkre is, nem csak a BL-találkozókra. Értékes tapasztalatokat szereztem, de újra csak azt tudom mondani, szeretnék hazatérni.

– Kívülről nézve mégis úgy tűnik, mintha nem tudott volna igazán beilleszkedni.

– A másik ok, és talán a hangsúlyosabb a hazatérésem mellett, hogy egyedül érzem magam Győrben. Mindenkinek megvan a saját baráti köre, vagy éppen családja, akivel a szabadidejét tölti, nem könnyű a helyzetem. A barátom két-három napokra tud velem lenni, a fennmaradó időben egyedül vagyok. Ami a Podgoricát illeti, nem esett nehezemre a választás, mert magas szintet képviselnek, és újra a csúcsot célozták meg.

– Ha jól tudom, a Buducsnoszttal is egyelőre csak egy évben állapodott meg.
– Igen, most csak azt tudom biztosan, hogy még egy évet játszani fogok, aztán meglátjuk, még nem akarok messzebbre tekinteni. Természetesen szeretnék a válogatottal ott lenni az olimpián, de a legfontosabb, hogy egészségesen játsszam végig a következő szezont, amely után döntök a folytatásról.

– Mit szeretne még elérni?
– Nagy vágyam erre a szezonra, hogy a Győrrel is felérjek Európa csúcsára, és harmadik csapattal is megnyerjem a Bajnokok Ligáját.

– Ha már szóba került a BL, hogyan látja az ETO esélyeit?
– Mondhatjuk, hogy Budapesten a címvédő Győr számít majd favoritnak, ezt el kell tudnunk viselni. A mi dolgunk mindent megtenni azért, hogy itthon tartsuk a trófeát. Nem lesz egyszerű, mert a Buducsnoszt, a Midtjylland és a Vardar is kemény ellenfél.

– A keménység kapcsán nem lehet megkerülni Milena Knezsevics fejelését.

– Nem tudom felfogni, miért tett ilyet, ennek nem szabadott volna megtörténnie a pályán. Azért is hihetetlen, mert Milena egyébként egy kedves személyiség, de abban a pillanatban valamiért elborult az agya. Nincs jó üzenete annak, hogy az EHF csak két meccsre tiltotta el, a Larvik elleni meccsünk előtt a szurkolók ki is nyilvánították a véleményüket. De személy szerint én nem foglalkozom a büntetéssel, ha az élen akarunk zárni, nem hagyhatjuk, hogy megzavarjanak a körülmények.

– Vannak már tervei a profi pályafutása utáni időszakra?
– Természetesen szeretnék családot és gyereket, de előtte befejezném a gazdasági tanulmányaimat a podgoricai egyetemen. Nem szakadnék el teljesen a kézilabdától, de más területen is kipróbálnám magamat.

Bulatovics (jobbra) távozása előtt a Győrrel is megnyerné a BL-t
Bulatovics (jobbra) távozása előtt a Győrrel is megnyerné a BL-t

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik