Női kézi: a vb-gólkirálynő Müller váltja Bulatovicsot Győrben?

Vágólapra másolva!
2014.03.04. 15:03
null
Müller nyáron Győrbe költözhet (Fotó: bild.de)
A Leipziger Volkszeitung február végi híre szerint a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata érdeklődik a HC Leipzig válogatott jobbátlövője, Susann Müller iránt.

Mint korábban beszámoltunk róla, a montenegrói médiában már kész tényként kezelik, hogy Katarina Bulatovics egy szezon után távozik Győrből, és visszatér a Buducsnoszt Podgoricába. A nemzetközi mezőnyben kevés játékos tudná pótolni Bulatovicsot, a Leipzig 25 éves válogatott játékosa ebbe a kategóriába tartozik.

A Leipziger Volkszeitung szerint nyílt titok, hogy a helyi női kézicsapat anyagi gondokkal küzd, ezért a játékoskereten is spórolnia kell, ez pedig Müller nyári távozásához is vezethet. A jobbátlövőt a Handball-Woche az év játékosának választotta Németországban, a decemberi szerbiai vb-n 62 góljával a torna gólkirálya lett, és teljesítményével bekerült az álomcsapatba is.

A 68-szoros válogatott játékost érvényes szerződése miatt ki kellene vásárolni, de a német lap szerint a Győrnek nem okozhat gondot a 75-100 ezer euróra (24-32 millió forint) taksált kivásárlási ár előteremtése.

A Győrnél még nem adtak tájékoztatást a keret változásairól, arra várhatóan csak a BL-középdöntő után kerül sor, de nyolc játékosnak (Bulatovicson kívül Soós Viktória, Hornyák Ágnes, Hornyák Dóra, Herr Orsolya, Raphaëlle Tervel, Bognár-Bódi Bernadett, Szepesi Ivett) is lejár a szerződése, így nagyobb átalakulásra is sor kerülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik