nemzetisport.hu 2020.05.19 15:59 Frissítve: 2020.05.19 16:32

Női kézi: fontos láncszem hagyja el Martín rosztovi csapatát

Jelentős játékosmozgáson megy keresztül az orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapata a nyáron. A legújabb hír szerint a hazai rivális CSZKA Moszkvához távozik a 35 éves orosz válogatott kapus, Anna Szedojkina.

 

Anna Szedojkina a nyáron Moszkvába igazol (Fotó: AFP)

Az életkörülményeim úgy változtak, hogy a váltás tűnt a legjobb megoldásnak. Vannak játékosok, akik majdnem minden évben klubot cserélnek, ők jobban hozzá vannak szokva a hasonló lépésekhez. Nekem ez mindössze a második klubváltásom lesz a karrierem során, a mostani döntésem azonban nincs hatással a hozzáállásomra. Továbbra is a legjobbamat fogom nyújtani minden edzésen és mérkőzésen”mondta Anna Szedojkina a CSZKA honlapjának.

A rutinos, olimpiai aranyérmes kapus 2015-ben igazolt a Rosztovhoz, amellyel négy bajnoki címet, négy kupát, öt szuperkupát és egy EHF-kupát nyert, tavaly pedig döntős volt a Bajnokok Ligájában.

Érdekesség, hogy Szedojkina mellett a jobbszélső Marina Szudakova is a moszkvai csapatba távozik Ambros Martín együttesétől, utóbbi helyére érkezik az Érdet elhagyó Katarina Krpezs-Slezák.

A súlyos sérülésből visszatérő beálló, Majja Petrova, valamint a balátlövő Regina Kalinyicsenko befejezi a pályafutását, rajtuk kívül távozik az irányító Irina Nyikityina, a német beálló, Julia Behnke a Ferencvárosba, a holland balátlövő, Lois Abbingh az Odensébe, míg a jobbátlövő Valerija Maszlova a Buducsnosztba igazolt.

Az érkezők oldalán találjuk Krpezs-Slezák mellett a francia irányítót, Grace Zaadit és a svéd beállót, Anna Lagerquistet.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.