Női kézi: mégsem vonul vissza az Érdről távozó világbajnok

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 15:04
null
Alexandra do Nascimento Franciaországba igazolt (Fotó: Török Attila)
A 38 éves Alexandra do Nascimento továbbra sem hagy fel a kézilabdával, a négy évig hazánkban játszó brazil szélső a francia első osztályú Bourg de Péage Drome csapatában folytatja.

 

Az élvonalbeli Érd csapatától távozó brazil világbajnok átlövő-szélső, Alexandra do Nascimento egyéves szerződést kötött a francia első osztályban szereplő Bourg de Péage Drome együttesével – adta hírül a francia klub.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, amely minden bizonnyal az utolsó lesz a pályafutásom során. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani új csapatomban és minden percét élvezni, ami még a kézilabdából hátravan" – mondta bemutatásakor do Nascimento.

A 39. életévét szeptemberben betöltő játékos 2003 és 2014 között a Hypót erősítette, amellyel 2013-ban KEK-et nyert. 2014 és 2016 között Nagybányán szerepelt, majd egy év váci kitérő után 2017-ben az Alba Fehérvár KC-hoz szerződött, az idei csonka idényben pedig Érden játszott. A brazil válogatottal 2013-ban világbajnok lett, egy esztendővel korábban a világ legjobb női kézilabdázójának is megválasztották. Korábban többször hangoztatta, gyermekvállalás miatt visszavonul, de eddig mindig meggondolta magát.

A Bourg de Péage a koronavírus miatt félbeszakított 12 csapatos francia bajnokságot a kilencedik helyen zárta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik