Női kézi: „Mégis, kinek az érdeke?” – a DVSC reagált Kovács szerződésbontására

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 13:31
A DVSC női kézilabdacsapata szerint az, hogy a Dunaújváros szerződést bontott Kovács Annával sem a játékos, sem a Debrecen, sem a magyar kézilabda érdekeit nem szolgálja.

Mint ismert, az NB I-ben negyedik helyen álló Dunaújváros négy fordulóval az alapszakasz vége előtt szerződést bontott a nyáron a Debrecenhez igazoló Kovács Annával. A Kohász közleményében azt írta, a válogatott kézis érdekeit figyelembe véve döntött a szakítás mellett.

A Debrecen néhány órával később közleményt adott ki „Mégis, kinek az érdeke?” címmel:

„Mint a játékos leendő egyesülete, meglátásunk szerint, talán szerencsésebb lett volna mindezt abban az időszakban megtenni, amikor még a lépés valóban minden érintett fél érdekét szolgálta volna, ugyanis az elmúlt hónapok történései és a jelen döntés sem a játékos, sem a leendő egyesület, sem a magyar kézilabda érdekeit nem szolgálták.”szerződést bontott a nyáron a Debrecenhez igazoló Kovács Annával. A Kohász közleményében azt írta, a válogatott kézis érdekeit figyelembe véve döntött a szakítás mellett.

A Debrecen néhány órával később közleményt adott ki „Mégis, kinek az érdeke?” címmel:

„Mint a játékos leendő egyesülete, meglátásunk szerint, talán szerencsésebb lett volna mindezt abban az időszakban megtenni, amikor még a lépés valóban minden érintett fél érdekét szolgálta volna, ugyanis az elmúlt hónapok történései és a jelen döntés sem a játékos, sem a leendő egyesület, sem a magyar kézilabda érdekeit nem szolgálták.”

Mindezzel arra utalnak a debreceniek, hogy Kovács ebben a bajnokságban már nem igazolhat más csapathoz.

A Debrecen februárban jelentette be, hogy a Dunaújváros 26 éves jobbátlövője a nyártól a DVSC-ben folytatja karrierjét. A válogatott kézilabdázó Békéscsabán lett NB I-es játékos, aztán öt szezont töltött el Érden (2010–2015), majd a Dunaújvároshoz került.

A Ferencváros ellen elveszített szerdai bajnokin már nem volt a nevezettek között. Kovács Anna 21 bajnoki találkozón összesen 69-szer talált be a mostani idényben. A tavasszal már kevesebb játéklehetőséget kapott a Kohásznál, így Kim Rasmussen szövetségi kapitány is csak a B-válogatottban számolt vele a legutóbbi összetartás során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik