HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.02.11 16:14 Frissítve: 2019.02.11 18:58

Női kézi: már biztos – Nze Minko a Győri ETO-hoz igazolt

A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelezte: a korábbi híreknek megfelelően Estelle Nze Minko a nyártól a Bajnokok Ligája-címvédőnél folytatja karrierjét. A Siófokról érkező irányító-átlövő két idényre kötelezte el magát.

Estelle Nze Minko a Siófoktól érkezik a győriekhez (Fotó: Török Attila)

 

„Talán lehetséges” – mondta az NSO Tv kamerája előtt a Metzingen ellen megnyert EHF-kupa-csoportmeccs után Estelle Nze Minko, amikor a győri folytatásról kérdeztük. A kérdőjelek kiegyenesedtek hétfő délutánra, a Győri ETO ugyanis bejelentette, hogy a nyártól a csapatnál folytatja a jelenleg a Siófokot erősítő irányító-átlövő. A 27 éves francia válogatott játékos világ- és Európa-bajnok, a riói olimpián pedig ezüstérmes lett csapatával.

„Sokáig nem kellett keresgélni erre a posztra, hiszen Estelle Nze Minko karrierjét már jó ideje nyomon követtük. Remek adottságú gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán. Tehetségét jelenlegi csapatában és a francia válogatottban is igazolja. Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és biztos vagyok benne, hogy Stine Oftedallal közösen remekül megoldják majd a következő szezontól a irányítói feladatokat” – idézi a klub közleménye Bartha Csaba elnököt.

Mint ismert, Nze Minkónak a szezon végén távozó holland Nycke Grootot kell pótolnia Győrben. 

„Nagyon örülök, hogy jövőre a Győri Audi ETO KC-ben szerepelhetek. A világ legjobb csapatáról van szó, ahová örömmel megy az ember. Minden évben nagy célokat tűznek ki a csapat elé, ami megegyezik saját céljaimmal: a legjobbnak lenni! Jó lesz ismét a Bajnokok Ligájában szerepelni, és szeretném a teljesítményemmel bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban” – mondta Nze Minko.

A következő idényre vonatkozó keretével kapcsolatban három játékosról nem ejtett szót az ETO, azonban jelezte, jobbátlövőben még két név bejelentése várható a közeljövőben, egyébként végleges a csapat. A beállók között nem szerepel Crina Pintea, aki így a jelek szerint távozik a nyáron. A jobbátlövők közül Tomori Zsuzsanna és Nora Mörk neve hiányzik a listáról, nekik jár még le a szerződésük. Utóbbi sajtóhírek szerint szintén távozik Győrből az idény végén, helyére a CSM Bucuresti-től a szintén norvég Amanda Kurtovic érkezhet.

A 2019–2020-AS SZEZON EDDIG KÖZÖLT BEJELENTÉSEI ALAPJÁN A GYŐRI AUDI ETO KC KÖVETKEZŐ IDÉNYBELI KERETE JELENLEG ÍGY FEST (A KLUB KÖZLEMÉNYE ALAPJÁN)
Kapusok:
Kari Aalvik Grimsbö, Kiss Éva, Amandine Leynaud
Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Jana Knedlíková
Jobbátlövők: Kürthi Laura
Irányítók: Farkas Johanna, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal
Beállók: Kari Brattset, Beatrice Edwige
Balátlövők: Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronica Kristiansen
Balszélsők: Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.