Női kézi: nagy elismerésben részesült Klujber az EHF-nél

Vágólapra másolva!
2019.03.07. 19:07
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) által felkért szakértők Klujber Katrint, az FTC-Rail Cargo Hungaria junior-világbajnok jobbátlövőjét választották meg február legjobb női játékosának.

Klujber, aki áprilisban lesz 20 éves, nem igazán vesztegette az idejét, amióta januárban csatlakozott a Ferencvároshoz, és a Bajnokok Ligájában is hamar letette a névjegyét. A Dunaújvárossal 2016-ban EHF-kupát nyerő jobbátlövő azóta már volt a forduló újonca és legjobb játékosa is, most pedig február legjobbjának választották meg.forduló újonca és legjobb játékosa is, most pedig február legjobbjának választották meg.

„Mióta megnyertem az EHF-kupát az előző csapatommal, felgyorsultak az események az életemben. Bemutatkoztam a felnőttválogatottban, a juniorokkal pedig tavaly nyáron megnyertük a világbajnokságot. Aztán klubot váltottam, és ez volt az egyik legjobb döntés, amit valaha hoztam. Igazi családias környezetbe kerültem az FTC-nél, nemcsak a társak, az egész stáb nagyon segítőkész, most úgy érzem, hogy akár innen vonulhatok vissza” – mondta Klujber az európai szövetség honlapjának, hozzátéve, hogy nehezen tudta elhinni, amikor elmondták neki, ő lett a hónap női játékosa az EHF-nél.

Klujber is tagja Kim Rasmussen szövetségi kapitány legfrissebb keretének, és a válogatottal kapcsolatban kifejtette, nagy célja ott lenni a nemzeti csapattal a 2020-as tokiói olimpián.

Mint korábban megírtuk, Klujber csapattársát, Nerea Penát pedig a szurkolók a legutóbbi középdöntős forduló legjobbjának szavazták meg.

FEBRUÁR LEGJOBB NŐI JÁTÉKOSAI AZ EHF-NÉL
1. Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
2. Nycke Groot (holland, Győri Audi ETO KC)
3. Helene Fauske (norvég, Herning-Ikast Handbold)
4. Grace Zaadi (francia, Metz Handball)
5. Mireya González (spanyol, Siófok KC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik