Női kézi: a Krim megerősítette az átigazolást, Grubisic a Győré

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 11:21
null
A Krim Ljubljana a hivatalos honlapján erősítette meg Grubisic távozását (Fotó: rkkrim.com)
A szlovén Krim Ljubljana női kézilabdacsapata hivatalos honlapján közleményben jelentette be, hogy kapusa, Jelena Grubisic a Győri Audi ETO KC-hoz igazol. Ezt követően a Győr is hivatalosan bejelentette új szerzeményét – Grubisic 1+1 éves szerződést kötött az ETO-val.

 

A Nemzeti Sport hétfőn késő este számolt be arról, hogy a BL-címvédő, magyar bajnok Győr Grubisiccsel pótolja a 2014–15-ös idényben az anyai örömök elé néző norvég Katrine Lundét. A Krim kedden közleményben, hivatalosan is bejelentette a hírt, a szlovén csapat horvát kapusa öt szezon után távozik Ljublanából.

„Megértjük, mekkora lehetőség adódott számára, így közös megegyezéssel meghoztuk a döntést, szabadon távozhat. A legjobbakat kívánjuk neki!" – tudatta a Krim.

„Miután megtudtuk, hogy Katrine Lunde állapotos azonnal szétnéztünk a piacon lehetséges játékosok után kutatva. Azt gondolom, hogy a lehető legjobb opciót sikerült megvalósítanunk Jelena szerződtetésével. Jól ismerjük képességeit, biztos vagyok benne, hogy hamar beilleszkedik csapatunkba, és értékes tagja lesz a keretnek!” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Vegyes érzéseim vannak, hiszen minden nagyon gyorsan történt. De természetesen az öröm a nagyobb, hiszen a Bajnokok Ligáját zsinórban kétszer megnyerő csapat keresett meg, hogy játsszak náluk. Óriási megtiszteltetés ez nekem, illetve hatalmas lehetőség, hogy együtt szerepelhetek a világ legjobb játékosaival. Tudom, hogy Katrine Lundét kell pótolnom, ami nem egyszerű feladat, de megteszek minden tőlem telhetőt, hogy megfeleljek az elvárásoknak!” – mondta Grubisic.

A 27 éves Jelena Grubisic 2009 óta erősítette az RK Krim Ljubljanát, előtte a Lokomotiva Zagreb játékosa volt. Hazája válogatottjában is évek óta meghatározó szerepet tölt be, a 2010-es dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon 192 lövésből 67-et hárítva (35 százalékos hatékonyság) tűnt ki a 9. helyen záró horvát együttesből. 2011-ben Brazíliában a világbajnokságon úgy végzett a 7. helyen Horvátország, hogy Grubisic nyolc meccsen csaknem hat órát állt a kapuban, 218 kapura lövésből 68-at védett (31%).

A 2012 londoni olimpián jóval kevesebb lehetőséget kapott a 7. helyre befutó horvátoknál, 17 védés/42 lövés (40%) mutatóval zárt. (A 2012-es Eb-n a kapus, a 2013-as vb-n a horvát válogatott sem vett részt.) Emellett a BL 2010–2011-es szezonjában gólt is lőtt, méghozzá a spanyol Itxako elleni utolsó középdöntős találkozón – a spanyolok edzőjét akkor Ambros Martínnak hívták... A spanyol tréner látta már azóta is leendő kapusát, hiszen az elitsorozat legutóbbi idényében a Krim és a Győr a középdöntőben találkozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik