Női kézi: Lunde várandós, a szezonban már nem játszik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 13:51
Várandós a Győri Audi ETO kézilabdacsapatának norvég világklasszis játékosa, Katrine Lunde – adta hírül a klub honlapja, ahol az is olvasható, hogy a világ egyik legjobb kapusa mostantól klubjában és válogatottban sem lép pályára.
Lunde megfelelő pótlását nehéz lesz megoldaniuk a győrieknek (Fotó: NS-archív)
Lunde megfelelő pótlását nehéz lesz megoldaniuk a győrieknek (Fotó: NS-archív)

 

„Katrine Lunde a hétvégi mérkőzést követően tájékoztatta a csapatot az állapotáról. Természetesen mindannyian nagyon örültünk, és jó egészséget kívánunk neki és születendő gyermekének! Szülése után természetesen visszavárjuk. Ebben a helyzetben helyére igyekszünk a csapat számára a legjobb opciót megtalálni!" – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke.

A győriek keretében a válogatott Herr Orsolya mellett jelenleg a fiatal Csapó Kyrára számíthat a szakvezetés kapusposzton, bár a Dunaújvárosból érkező játékos decemberig sérülés miatt nem áll rendelkezésre.

„Nagyon boldog vagyok, alig várom már, hogy végre saját családom legyen. A kézilabda azonban a jövőben is fontos lesz az életemben, remélem, hogy a szülés után mielőbb visszanyerem a csúcsformámat, és visszatérhetek" – nyilatkozta a handball.no oldalnak Lunde, akinek párja a győriek szerb labdarúgója, Nikola Trajkovics. A leendő szülők márciusra várják gyermeküket, a tervük szerint Magyarországon. A világ egyik – ha nem a legjobb kapusa – így csak a lelátóról nézheti majd a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság történéseit.

„Biztos hihetetlenül izgalmas lesz a lelátóról, a pálya mellől nézni a mérkőzéseket. De azt már most tudom, hogy a játékosok helyett is nagyon ideges leszek. Főként, mert éppen Magyarországon játszanak majd."

A norvég válogatottban 2002. szeptember 26-án bemutatkozó Lunde 241 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, a pályára lépéseket tekintve a nyolcadik. Alapembere volt a BL-győztes Győrnek, míg korábban a Viborggal jutott fel kétszer az európai klubkézilabda csúcsára.

Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány a válogatott szakmai stábja nevében is nyilatkozva sok boldogságot, valamint jó egészséget kívánt, de nem felejtette el megemlíteni azt sem, hogy visszavárják. Az Eb-re a Kari Aalvik Grimsbö (29), Silje Solberg (24) párossal készül kapusposzton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik