Női kézi EHF-kupa: a sok hiba nem fért bele az Újvárosnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.26. 19:27
A női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Dunaújváros saját közönsége előtt, de hivatalosan idegenben játszva 26–23-ra kikapott a Jevgenyij Trefilov által irányított orosz Asztrahanocskától. A visszavágóra vasárnap kerül sor, szintén Dunaújvárosban.

A legjobb tizenhat között a Dunaújváros idegenben szerzett több góllal búcsúztatta a Siófokot, míg az Asztrahanocska kettős győzelemmel ejtette ki a hazai rivális Dinamo Volgográdot. Az orosz csapat a negyeddöntőben lemondott a pályaválasztói jogról, a két klub megegyezett abban, hogy a párharc mindkét mérkőzését a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játsszák le a felek.a Dunaújváros idegenben szerzett több góllal búcsúztatta a Siófokot, míg az Asztrahanocska kettős győzelemmel ejtette ki a hazai rivális Dinamo Volgográdot. Az orosz csapat a negyeddöntőben lemondott a pályaválasztói jogról, a két klub megegyezett abban, hogy a párharc mindkét mérkőzését a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játsszák le a felek.

„HA A VÉDEKEZÉSÜNK STABILABB LETT VOLNA…”

„Nekünk is olyan agresszívan kellett volna védekeznünk, mint az oroszok tették. Ha a védekezésünk kicsit stabilabb lett volna, akkor többet is kihozhattunk volna ebből a meccsből. A vasárnapi mérkőzésen jobban oda kell figyelnünk a befejezésekre, illetve ki kell elemeznünk, miért adtunk el olyan sok labdát, és természetesen jóval keményebben kell védekeznünk” – mondta Kovács Anna, a Dunaújváros átlövője a Nemzeti Sportnak.

Az odavágón a papíron idegenben szereplő magyar csapat rengeteg bosszantó hibát követett el, így a meccs hajrájában minden erőfeszítése ellenére is csak az lehetett a célja, hogy kozmetikázza az eredményt, és minél kisebb különbségű vereséget szenvedjen.

Az oroszok a szünetben három góllal (15–12) vezettek, majd a második játékrészben öttel (26–21) is elhúztak, de a Triscsuk Krisztina és Bulath Anita nevével fémjelzett dunaújvárosi együttes a hajrában háromra (26–23) csökkentette hátrányát.

A visszavágóra vasárnap kerül sor, a párharc nyílt maradt. De az biztos, hogy Anna Vjahirjevára jobban kell figyelnie az újvárosiaknak, hiszen az Asztrahanocska kiválósága tíz gólt dobott.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ASZTRAHANYOCSKA (orosz)–
DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 26–23 (15–12)
Dunaújváros, 700 néző. V: Harabagiu, Stanescu (románok)
ASZTRAHANYOCSKA:
KALINYINA – VJAHIRJEVA 10 (4), GORSZENYINA 4, Szmirnova 2, J. Zsilinszkajtye 2, Jezsikaja 2, Kozsokar 3. Csere: Truszova (kapus), Sziszenova 1, POSZTNOVA, Sznopova, V. Zsilinszkajtye 2, Suhanova, Taraszova, Szabirova. Edző: Jevgenyij Trefilov
DUNAÚJVÁROS: Oguntoye – Azari 1, Kovács A. 5, BULATH 5 (1), Triscsuk 3, Szalai 1, Vincze 2. Csere: Triffa (kapus), Takács 1, Horváth B., KLUJBER 5, Hajtai. Edző: Zdravko Zovko
Az eredmény alakulása. 4. perc: 0–3. 13. p.: 6–6. 26. p.: 11–12. 42. p.: 15–21. 53. p.: 19–26
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Jevgenyij Trefilov:
– Nehéz mérkőzés volt. Jól játszott a csapatom, megérdemelt az előnyünk, de nagyon oda kell figyelnünk vasárnap.
Zdravko Zovko: – Gyengén, idegesen játszottunk, nem értem, miért. Ehhez képest nem is olyan rossz az eredmény „idegenben”. Van még egy esélyünk, de támadásban és védekezésben is sokkal jobban kell teljesítenünk vasárnap.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Odense (dán)–Corona Brasov (román) 21–29
Randers (dán)–Höör (svéd) 30–27
Metzingen (német)–Leipzig (német) 25–24

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Randers (dán)/Höör (svéd)–Asztrahanocska (orosz)/DUNAÚJVÁROSI KKA
Odense (dán)/Corona Brasov (román)–Metzingen (német)/Leipzig (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik