Női kézi: Dániában is Groot Győrbe jöveteléről cikkeznek

Vágólapra másolva!
2015.02.22. 11:34
null
Cornelia „Nycke” Groot is Győrben folytatja?
A dán TV2 is arról ír, hogy az FC Midtjyllandot a szezon végén elhagyó klasszis holland irányító, Nycke Groot a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában folytathatja pályafutását.

 

Mint ismert, a dán klub hivatalos honlapján jelentette be a közelmúltban, hogy Groot a szezon végén távozik. A szerződése ugyan jövőre járna le, ám így klubváltásával az FCM pénzügyileg legalább jól járhat.

Konkrét klubot nem neveztek meg, csak annyit lehetett tudni, hogy Dánián kívül folytatja, egy „olyan klubban, amelyről mindig is álmodott.” Herbert Müller, a Thüringer HC edzője a ProSportnak adott interjújában már arról beszélt, hogy Groot következő állomáshelye Győr lehet, és ezzel vág egybe a dán TV2 információja is. Ahogy a honlapjukon fogalmaznak, Groot „túl jó volt a dán bajnoksághoz”.

A dánok megkeresték az ETO-t, Szilágyi Andrea, a Győr kommunikációs vezetője azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesülést.

A 26 éves irányító az FCM-nél töltött időszaka alatt dán bajnokságot, két dán kupát és két szuperkupát nyert a csapattal, míg tavaly bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Szombaton a Midtjylland 28–21-re győzött a Viborg elleni rangadón (Groot hat gólt lőtt), és ezzel vezeti a dán bajnokságot, az ugyancsak 30 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszó Esbjerg előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik