Női kézi: Groot távozik, a Randers edzőt vált, Masson marad Dániában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.16. 17:50
Zajlik az élet a dán női kézilabdaklubok háza táján. A legérdekesebb hír, hogy a Midtjylland holland válogatott kiválósága, Nycke Groot távozik a nyáron, és más országban folytatja a karrierjét.

„Úgy döntöttem, hogy a nyáron eljön a megfelelő pillanat, hogy megtegyem a következő lépést a karrieremben. Új kihívások várnak, amelyekről még nem beszélhetek bővebben" – áll az FCM honlapján megjelent közleményben. A 26 éves holland válogatott irányító él a szerződésében foglalt lehetőséggel, és nyáron klubot vált. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy nem Dániában folytatja, de kérőkben biztos nem lesz hiány, és anyagilag a klub is jól jár majd az átigazolásával.

A KEK-ben a lengyel Lublinnal szemben egy góllal alulmaradó Randersnél a nyáron kinevezett Mads Brandt vezetőedző állásába került a kudarc. Helyét a korábban Jan Pytlick mellett a dán női válogatottnál dolgozó Ulrik Kirkely veszi át.

Hír még Dániából, hogy a Viborgot szezon végén elhagyó rutinos brazil kapus, Chana Masson mégsem a Bundesligába igazol, hanem országon belül vált, és egy évre aláírt a HC Odenséhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik