Ha Vardar, akkor hosszabbítás és ETO-serleg: Martín BL-címvédéssel búcsúzik!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 17:51
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata története során negyedszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, miután a Papp László Budapest Sportarénában hosszabbítás után 27–26-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopjét. A Győr 2013, 2014 és 2017 után ülhet fel ismét Európa kézilabdatrónjára, és elsőként védi meg címét, mióta a BL-trófea sorsáról négyes finálé dönt.
Görbicz Anita kezében a trófea, kezdődhet a pezsgőzés! – A galéria megtekintéséhez kattintson a képre! (Fotó: Török Attila)
Görbicz Anita kezében a trófea, kezdődhet a pezsgőzés! – A galéria megtekintéséhez kattintson a képre! (Fotó: Török Attila)

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

NÉGYES DÖNTŐ, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
DÖNTŐ

GYŐRI AUDI ETO KC–VARDAR SZKOPJE (makedón) 27–26
(9–9, 20–20, 24–23) – hosszabbítás után
Budapest,
Papp László Budapest Sportaréna. Vezette: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
GYŐR:
GRIMSBÖ – BÓDI 4, GROOT 8 (3), Oftedal 2, Broch 1, AMORIM 6, Görbicz 3 (2). Csere: KISS É. (kapus), HANSEN 3, Althaus, Puhalák, M. González. Edző: Ambros Martín
VARDAR: LEYNAUD – RADICSEVICS 4 (1), Lazovic 3, LEKICS 6, Cvijics 1, Penezic 3, Kuznyecova 2. Csere: Szuszlina (kapus), A. Klikovac, Lacrabere 3 (1), Hmirova, Canadija 2, Risztovszka 2. Edző: Irina Gyibirova
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–0. 12. p.: 5–3. 17. p.: 7–4. 26. p.: 7–8. 34. p.: 9–11., 43. p.: 13–13. 53. p.: 17–16. 57. p.: 18–18. 63. p.: 22–21. 67. p.: 26–23. 68. p.: 27–25
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/2
MESTERMÉRLEG
Irina Gyibirova, a Vardar edzője:
– Nincs szerencsénk Budapesttel. Ötödször voltunk itt a négyes döntőben, és még egyszer sem vihettük haza a trófeát. Hihetetlen! Ezúttal is hajszálnyira álltunk a végső sikertől, meg is érdemeltük volna, de a Győrnek megint kicsivel több szerencséje volt. Két azonos tudású csapat találkozott, és a hazai közönség is hozzátette a magáét.

ÖSSZEFOGLALÓ

Győri ETO–Vardar Szkopje, finálé – egy év után újratöltve. A tavalyi két döntős idén ismét egymásnak feszült, és az volt a kérdés, hogy a macedón bajnok négy sikertelen final four-próbálkozás után felér-e a Bajnokok Ligája csúcsára, vagy ehelyett címvédés következik, a négyes döntők története során először. Mindenesetre az már a meccs előtt biztos volt, hogy érzelmekben nem lesz hiány, hiszen Ambros Martínnak ugyanúgy ez volt az utolsó BL-meccse az ETO kispadján, ahogy a túloldalon gyakorlatilag az összes jegyzett játékosnak a Vardar mezében – köztük Amandine Leynaud-nak, aki a következő szezontól győri mezben folytatja.

„Egészen elképesztő meccs vár ránk. (…) Olyan lesz, mint a háború, igazi fizikai csata vár ránk” – vezette fel a meccset a korábbi győri, a Vardar-vezér Andrea Lekics, aki természetesen a kezdőcsapatban kapott helyett, és ismét a szkopjeiek egyik húzóembere volt.

Elképesztő hangulatban kezdődött az összecsapás, a lelátón gyakorlatilag semmit sem lehetett hallani a játékvezetői sípszóból, a román szurkolótábor persze a Vardar mellé állt, de esélye sem volt a túlerővel szemben. A Győri ETO ugyanolyan elszántsággal és kőkemény védekezéssel kezdte az összecsapást, akár az elődöntőben, és a kezdőcsapat is ott folytatta, ahol a CSM ellen abbahagyta, de az eksztázis kihatott a padra is, ahol egy emberként ugrott fel mindenki már egy-egy jó védekezésnél is. Már az elején meglépett két góllal a győri csapat, sőt tíz perc után már a háromhoz is közel járt, ám előbb Görbicz Anita, majd Anja Althaus – a szezon végén visszavonuló német beálló egy évvel ezelőtt még a Vardar sikeréért harcolt a hasonló leosztású fináléban… – is a kapufát találta telibe, Yvette Broch ejtését pedig lehúzta Leynaud. 6–4

Többet hibázott az ETO támadásban, mint az elődöntőben, ám a védekezés működött, és Nycke Groot második lerohanásos góljával sikerült meglépni hárommal, nem csoda, hogy a szkopjei szakmai stáb időt kért. A hetesre beérkező Kiss Éva kivédte Alexandra Lacrabere lövését, a balszélső Puhalák Szidónia pedig jobbszélsőben szerzett labdát, amíg Bódi Bernadettet tehermentesítette – és jó volt látni, hogy a Vardar 22 perc elteltével is csupán öt gólon áll. Ám a győri támadójáték is megrekedt a félidő második felére (csupán háromszor zördült meg Leynaud hálója), Lekics vezérletével a szünet előtt a fehér mezesek utolérték az ETO-t, sőt Martín időkérése ellenére is átvették a vezetést. Emberhátrányban is tartotta minimális előnyét a „kihívó”, ám Görbicz Anita hetesből egyenlített, és Kari Aalvik Grimsbö dupla védése után 9–9-es állásnál vonultak félidőre a csapatok.

A 17. MAGYAR KUPASIKER
Magyar női csapatok ezzel együtt már összesen 17-szer diadalmaskodtak az európai porondon.

A BL-ben, illetve a jogelőd BEK-ben 1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr, 2013-ban, 2014-ben, 2017-ben és most 2018-ban a Győr. A KEK-ben 1978-ban az FTC, 1981-ben a Bp. Spartacus, 1995-ben a Dunaferr, 2011-ben és 2012-ben az FTC. Az EHF-kupában 1995-ben és 1996-ban a DVSC, 1998-ban a Dunaferr, 2005-ben a székesfehérvári Cornexi, 2006-ban az FTC, míg 2016-ban a Dunaújváros ült fel a trónra.

Az addig sem rosszul védő Leynaud szuperhős formában kezdte a második játékrészt, és a kétgólos hátrány mellett tetézte a bajt, hogy Eduarda Amorim már a második kétpercesét gyűjtötte be, így a legjobbkor jött Lacrabere mellébombázott büntetője. Paprikássá vált a mérkőzés, amit az is jelzett, hogy Martín is sárga lapos figyelmeztetést kapott. Ennél persze fontosabb volt, hogy az ETO nem engedte leszakítani magát. Lacrabere két átlövésgóllal is igyekezett javítani kihagyott hetesét, azonban Lekics sem volt sikeres büntetőből – Grimsbö védett látványosan –, így amikor Anne Mette Hansen egyenlített a félidő közepén, inkább a szkopjeiek lehettek bosszúsabbak, Parrondo és Gyibirova magához is intette megnyugtatni lányait. 13–13

Mindkét csapat küszködött felállt fal ellen, hiányzott a frissesség, és szavakkal leírhatatlan volt a feszültség. Szkopjei oldalon ekkor az addig „szótlan” Jovanka Radicsevicset találták meg kétszer is, míg a győrieknél az akkor már hat gólnál járó Nycke Groot villant többször is: hét perccel a vége előtt ismét a zöldeknél volt az előny, igaz, csak egy támadásig. Emberfórt kapott a Vardar, a közönség felállva buzdította a Győrt, amely 17–17-nél hátrányból is betalált. Már az utolsó két percben Althaus is kiállt, így másfél perccel a vége előtt Barbara Lazovic révén újra lépéselőnybe került a macedón csapat. Groot egyenlített, amire Lekics válaszolt. Az ETO-nak 21 másodperce maradt ismét egyenlíteni. Amorimnak 12 másodperc alatt sikerült is a bravúr, igen ám, de ez azt jelentette, hogy a szkopjeieknek – az időkérés következtében – maradt idejük még egy támadásra. Azonban hiába, a Vardar elhibázta a nagy lehetőséget: 20–20, hosszabbítás újratöltve – ismét ráadás következett a két csapat BL-fináléjában!

A hosszabbítás a Vardar eladott labdájával és Amorim góljával kezdődött. A brazil a hátán vitte támadásban a csapatot, három találatot (!!) szerzett a hosszabbítás első felében, így még két eladott labda is belefért, az egyperces szünetben az ETO nemcsak gól-, de emberelőnyben is volt Cvijics kiállítása miatt: 24–23! Elképesztő, honnan hívott elő tartalékokat ismét a győri csapat – oké, a közönség hangorkánja nagy segítség volt ebben –, Bódi góljával háromra hízott az előny, ám aztán az előny fél perc alatt ismét egyre olvadt. Ekkor azonban ismét a főnixként szárnyaló Amorim gyötört be egy gólt, viszont Broch kiállításával kapott egy utolsó utáni esélyt a Vardar. Ötven másodperc maradt, egy az előny, támadott az ETO, ám a macedónok labdát szereztek – Andrea Canadija lövése után azonban az utolsó öt percre beszálló Kiss Éva kiütötte a kapu felé tartó labdát! ISMÉT HOSSZABBÍTÁS UTÁN, 27–26-RA NYERT A GYŐRI ETO, ÉS ÚJRA BL-GYŐZTES!!

 

A zöld-fehér csapat megvédte Bajnokok Ligája-címét, és története során negyedszer, 2013, 2014 és 2017 után újra elhódította a BL-serleget.

NEAGU A GÓLKIRÁLY, LEYNAUD AZ MVP

Először a könnyeikkel küzdő Vardar-játékosok vették át az ezüstérmüket, bizony könnyen lehet, hogy többüknek már nem lesz hasonló esélye a BL-győzelemre. Aztán jöttek az egyéni elismerések, a sorozat gólkirálya 110 találattal a román Cristina Neagu lett, míg a négyes döntő legértékesebb játékosának (MVP) a nyártól a Győrt erősítő francia Amandine Leynaud-t választották meg.

Utána futottak be a módfelett boldog győriek, a győztes csapat játékosainak nevét egyenként skandálták a szurkolók. A ceremónia végén a 35. születésnapját éppen ma ünneplő Görbicz Anita emelte magasba a trófeát, majd igazi fieszta kezdődött az arénában, amely holnap este 19 órától Győrben a hivatalos köszöntéssel folytatódik.

TÁNCRA PERDÜLTEK A GYŐRI LÁNYOK:

EHF Champions League on Twitter

What do you do when you win the #ehffinal4? This: https://t.co/iPR7KSR9g5



ÍGY VETTÉK ÁT A TRÓFEÁT A GYŐRIEK:

PERCRŐL PERCRE

HOSSZABBÍTÁS

A magyar női kézilabda BEK- és BL-győztesei: Vasas (1982), Dunaferr (1999), Győr (2013, 2014, 2017, 2018)! A Vardar nem tud trófeával búcsúzni, Ambros Martín viszont igen! Fantasztikus döntő, döbbenetesen izgalmas végjáték, a Győr a rendes játékidő végén a sírból hozta vissza a meccset, majd a hosszabbítást jobban bírta. Káprázatos kézilabda-fieszta volt!

70. perc. Oftedal eladja a labdát, lerohan a Vardar, de hiába kerül ziccerbe Canadija, KISS ÉVA MEGFOGJA A LÖVÉST! BAJNOKOK LIGÁJA-GYŐZTES A GYŐRI AUDI ETO KC!!! GYŐR–VARDAR 27–26 HOSSZABBÍTÁS UTÁN, A MAGYAR CSAPAT MEGVÉDI CÍMÉT, NEGYEDSZER NYER BAJNOKOK LIGÁJÁT!!!

70. perc. Fent a kéz, passzív. Grootot meglökik. Szabaddobás, 15 másodperc.

70. perc. Végigtámadni nem fogjuk, annyi biztos. Grootot megállítják. Szabaddobás, 26 másodperc van hátra.

69. perc. Lekics, 27–26.

69. perc. A Vardar labdához jut, ráadásul Broch ellen fújnak, 2 perc. 1:02 van hátra.

68. perc. KISS ÉVA VÉD EGYET, a labda a Győré! Őrjöng a tömeg!

68. perc. AMORIM, 27–25!!!

68. perc. Nem dőlt el! Labdavesztés, Canadija végigmegy, 26–25.

67. perc. Lazovic, 26–24.

67. perc. Groot leteszi a szélre, BÓDI BELÖVI, 26–23!!! Eldőlt vajon?

66. perc. Labdát szerez a Győr, nem rohan, még van 45 másodperce emberelőnyben!

66. perc. Győri hetes. GROOT BEBOMBÁZZA, 25–23!

66. perc. Emberelőnyben a Győr, mely kapust is cserél, Grimsbö helyére Kiss Éva áll be.

A rövid szünetben elgondolkozom azon, hogy az MTA névjegyzékbe veszi-e azt a lánygyermeket, akit esetleg Amorim néven szeretnének anyakönyveztetni… Amorim elképesztően nagyot játszik, a hátán cipeli most a Győrt.

65. perc. Canadija egalizál, Bódi válaszol, 23–23, 24–23! Pont belefért a hosszabbítás első félidejébe!

65. perc. Cvijicset még ki is állítják.

65. perc. AMORIM MEGÁLLÍTHATATLAN, 23–22!

65. perc. Lekics egyenlít, még 5 perc. 22–22.

64. perc. Lacrabere eladja a labdát, indul a Győr, indulna, de rontás, a labda megint a Vardaré! Jézusom, mi van itt.

63. perc. Rossz Vardar-akció, rossz győri akció, jöhetnek a macedónok.

62. perc. Amorim és Lekics csattan össze, a vardarosok szeretnének egy támadó hibát, nem kapják meg. AZTÁN MEGINT AMORIM, MIT MŰVEL, 22–21!!!

62. perc. Radicsevics kiharcol egy hétméterest, Oftedal ellen az ítélet, belül védekezésért. Radicsevics lövi a büntetőt, a kapuba, 21–21.

61. perc. GÓÓÓÓÓÓÓL!!! AMORIM BOMBÁZ A KAPUBA! 21–20.

61. perc. A Vardar 13 másodperc alatt eladja a labdát, a Győr jöhet!

61. perc. Még egy kis izgalom, mi az már nekünk? Eddig a tavalyi döntőt másolja a forgatókönyv. Pályán a csapatok, zúg az Aréna.

2. FÉLIDŐ

60. perc. HOSSZABBÍTÁS LESZ EBBŐL.

60. perc. Lépéshibáért elveszik, a labda a Győrnél, lejárt-e az idő, és odaadta-e a Vardar a labdát?

60. perc. MOST A VARDAR KÉR IDŐT. 9 másodperce van.

60. perc. Nos. 59:39-ről indul az óra. Emberhátrányban van a Győr, gólt kell lőni. Oftedal, AMORIM, GÓÓÓÓÓÓÓL! 20–20!

60. perc. IDŐKÉRÉS. Áll az egész aréna, és nem is tűnik már leülni. Elképesztő lesz a vége.

60. perc. Mint tavaly, a Vardar most is támadhat a BL-győzelemért. Lekics betör, bepörgeti a labdát, 19–20! 21 másodperce van az ETO-nak.

60. perc. Groot lövi, Szuszlina jön be. Groot BELÖVI!!! Pedig Szuszlina hozzáért. 19–19.

60. perc. Az utolsó perc kezdődik meg, támad a Győr, és kiharcol egy hétméterest 29:04-nél.

59. perc. Lazovic büntet, 18–19. Gólt kell dobni.

59. perc. HÚHA! Penezic megindul és kiharcol egy 2 perces kiállítást. Anja Althaus ül le. Az ETO emberhátrányban fejezi be a meccset, ha nem lesz kiállítás a Vardarnál.

59. perc. 2 perc van hátra.

58. perc. Ez most nem megy be! Groot kísérleténél Leynaud „nyer.”

57. perc. Lazovic első góljával 18–18, Oftedalt hagyta faképnél.

57. perc. Oftedal bemegy, 18–17! REMEK GÓL!!! Emberhátrányból, ugyebár.

56. perc. Mindenesetre Lacrabere belemenéssel segít a Győrnek. Labda az ETO-nál.

56. perc. Lekics erőszakosan rámegy az emberre, gólt lő, visszafújják. Aztán egy szabad labdára négyen vetődnek, a Vardaré! Lacrabrere menne kapu felé, Broch megállítja, kiállítás! Na, ez totál nem hiányzott, és még finoman fogalmaztunk. Ááááá…

54. perc. Radicsevics felel Grootnak, 17–17. Nagy gólpárbaj.

 

53. perc. GROOOOOOOOT! 17–16!

52. perc. Groot belövi, 16–16.

52. perc. Amorim sodródik be, belövi, nem adják meg! Van viszont hetes és 2 perces kiállítás is, Lazovic megy ki.

51. perc. Radicsevics elkapta a ritmust, pont nem hiányzott. 15–16.

51. perc. Ó, IGEN! Groot keze villan, villámgyors lövés, 15–15!

49. perc. Radicsevics talál be a szélről, 14–15.

48. perc. Hansen lövése megrezgeti a hálót. A kapu mögöttit. Nem volt jól előkészített lövés.

48. perc. Penezic meg lő egy kapufát.

47. perc. Görbicz hetese kimarad, Leynaud ünnepel.

46. perc. Nem sokáig, Penezic, 14–14.

46. perc. Nem segít, mert nem szereznek gólt. GÖRBICZ VISZONT IGEN, GÖRBICZ IGEN, 14–13!!! 7–6 UTÁN ISMÉT GYŐRI ELŐNY!

45. perc. IDŐT KÉR A VARDAR.

44. perc. HANSEN!!! Leynaud elmegy balra, a lövés jobbra jön, 13–13, egál!

43. perc. Bódi lövését védi Leynaud, a labda marad a Győrnél. Oftedal váratlan lövését szintén kitolja Leynaud. Nem megy, nem megy, 56 százalékkal véd Leynaud, aki ha így folytatja, a final four MVP-je lehet.

42. perc. EZ IS KIMARAD! Grimsbö ünnepel, a harmadik elrontott Vardar-hetes, Lekics rontott!

42. perc. Bódi kulcsfontosságú pillanatban lő gólt megint egy labdaszerzés után, másodszor ránt nagyot a kátyúban levő szekéren, 12–13.

41. perc. Cvijics reklamál, kiszórják 2 percre. Eladott győri labda. Nem hiányzott.

40. perc. Ehhhh… Lacrabere, 11–13. Ragaszkodik a kétgólos előnyhöz a Vardar. Grimsbö az égre néz.

40. perc. Hansen kiharcol egy hétméterest, majd ordítva ünnepel. Be kellene lőni. Szuszlina néz farkasszemet Görbiczcel. Görbicz túljár az eszén, 11–12!

39. perc. Lacrabere javítja góllal a kihagyott hetest, 10–12.

38. perc. Hansen viszont egyéni akcióból végre megtöri a Leynaud-varázst, 10–11.

38. perc. Lacrabere kihagy egy hetest, erőből kapu mellé-fölé lő! Köszönjük!

37. perc. Leynaud meg sorozatban mutatja be a védéseket, az elődöntőhöz hasonlóan. Baj van.

36. perc. Szerencsére Penezic lövése rossz. Jöhet a Győr, kapust lehívva.

36. perc. Ha ez nem lenne elég, még Amorimot ki is küldik.

34. perc. Kettő oda, Cvijics, 9–11!

32. perc. Amorim lövése nem megy be, pedig Leynaud keresgéli a labdát. A kiállítás lassan lejár, de Kuznyecovának még van ideje egy szélsőgólra. 9–10.

31. perc. Szerencsére az első szkopjei akció rossz, jöhet az ETO, peregnek a kiállításból a másodpercek.

31. perc. Az emberelőnyben levő Vardar kezdi a második játékrészt, Görbicz kiállításából még 1:54 van hátra.

Vért, verítéket és könnyeket ígérhetünk a 2. félidőre, felhőtlen, laza örömkézilabdát és izgalommentességet biztosan nem. Jönnek a csapatok!

1. FÉLIDŐ

30. perc. Penezic lő, Grimsbö véd, ezzel vége a félidőnek! A Győr sokkal jobban kezdett, de a félidő második fele egyértelműen a Vardaré volt. A két csapat kőkeményen védekezik, jó a két kapusteljesítmény, a 9–9-es állás tükrözi a pályán látottakat. SZÜNET!

30. perc. Aztán hat másodperccel a vége előtt Görbiczet is kiküldik 2 percre, meglökte a lövőt.

30. perc. Amorim hetest harcol ki, Görbicz belövi, 9–9!

29. perc. Penezic az utolsó szó jogán bebombázza, 8–9.

29. perc. Kapusát lehívva akciózik a Vardar. Fent a kéz, lassan passzív lesz.

28. perc. Szép bejátszás középre, Broch ziccerét védi Leynaud! Aztán Bódi végre, végre, végre betalál, megtörik a győri gólcsend több mint 10 perc után, 8–8!

28. perc. Lekics lecsapja Oftedalt, kiáll 2 percre, majd reklamál. Aztán megöleli Oftedalt. Béke van, emberelőnyben az ETO.

27. perc. Nem most törik meg, Groot sem jár sikerrel. 10 perc fölött a gólcsend. Szerencsére Cvijics ziccerből kapufát lő, nagyon nem kellett volna, hogy ebből gól legyen.

27. perc. Kuznyecova ejt, 7–8, először vezet a döntőben a Vardar. Több mint 9 perces győri gólcsend.

26. perc. Sajnos Mireya González kísérlete nem jó, a labda a Vardaré.

26. perc. AMBROS MARTÍN IDŐT KÉR. Logikus fejleménye a pályán történteknek.

25. perc. Újabb győri akció akad el támadó szabálytalanságon. Szépen, egy ütem előnnyel végighúzzák a labdát a fal előtt, Risztovszka a szélen üres, egyenlít. Az időkérés óta 3–0-s szériában a Vardar, 7–7.

24. perc. Rossz győri bejátszás, Lazovic labdát csen. Lekics keresgéli a lövőhelyzetet hosszasan, megtalálja, 7–6.

23. perc. Hansen ölelő karjaiba fogja Lazovicot. Aztán szabálytalan zárás, a labda a Győré!

22. perc. Groot előkészítés nélkül lő, Leynaud-t ezzel nem lehet megetetni.

22. perc. Lacrabere pattintott bejátszása Althausról megy ki. Aztán eladják a labdát a vendégek, kettőből már sikerül…

21. perc. Mireya González sem jár sikerrel lövésével, jöhet a Vardar. Rámásznak a falra, csak egy szabálytalanság a jutalmuk.

20. perc. Rossz győri akció után Risztovszka robog, 7–5.

19. perc. LACRABERE KIHAGYJA A HETEST! KISS ÉVA HOZZÁÉRT! A teljes pad felállt ünnepelni, ahogy Kiss jött le a hetes után.

19. perc. Eddig kitűnően védekezik a Győr, a Vardar szenved. Erre most teljesen kijátszanak a szkopjeiek egy akciót, Grimsbö védi Lekics ziccerét, a kipattanónál viszont szabálytalanság, hetes.

18. perc. Újabb győri labdaszerzés a rossz bejátszás után, Görbicz a szélről kilövi az alsót, de már leért a lába, nem adják meg a gólt.

17. perc. IDŐT KÉR A VARDAR. A Győr 47, a Vardar 40 százalékkal lő, ráadásul a szkopjeiek kevés lövésig jutnak el eddig (7/15, ill. 4/10).

17. perc. Nincs igazán ritmusa a Vardar akcióinak. Penezic rossz bejátszása után három az egyben elmegy a Győr, Groot nem adja le senkinek, belövi a 3. gólját is. 7–4!

16. perc. Passzívig játszik a Győr, Oftedal talpról lő, fölé. Jócskán fölé.

15. perc. Bejön a Győrbe Puhalák. Mindkét edző forgatni kezdi a csapatot. Grimsbö simán védi Lacrabere lövését, leül, de tenyérrel oldalra paskolja a kísérletet.

15. perc. Lekics lövését védi Grimsbö, jön a lerohanás, Broch átejtené Leynaud-ot, aki nem kér ebből, és leszedi a labdát. Fordul a Vardar, a lövéssel sikerül Grimsbö arcát telibe kapni. Ápolás.

14. perc. Groot veszi észre a rést a falon, át is lövi, 6–4.

13. perc. Óriási játék, de Althaus hiába marad üresen, ő is a kapufát döngeti meg. Az ellentámadásból Lekics gólt szerez, 5–4.

13. perc. Radicsevics viszi be a labdát Görbicz mellett a szélen, de kapu mellé durrant.

12. perc. Újabb macedón labdavesztés, gyors akciót vezet az ETO, Görbicz a szélről telibe kapja a bal kapufát.

11. perc. Eladott labda után Groot rohan végig a pályán, és bevágja kegyetlenül a ziccert, 5–3!

10. perc. Oftedallal is kitol Leynaud, Penezic a másik oldalon lövést hibázik, nem tud egyenlíteni a Vardar. Lesz még esélye, mert a következő győri akció támadó hibán akad el.

9. perc. Andrea Lekics lő nagy gólt, 4–3.

9. perc. Bódi lő a szélről, Leynaud behúzza az első strigulát a védések rubrikájába.

8. perc. Hansen lövést ront, a labda a Vardaré. Lazovic erőszakosan betör, olyannyira, hogy támadó hibát fújnak ellene, belemenés!

7. perc. Az első Vardar-akciógól 6:38-nál, Penezic, 4–2.

7. perc. Hansen keze villan, 4–1! Leynaud a tegnapival ellentétben ma még nem kapta el a fonalat. Nem is hiányzik ez.

6. perc. Cvijics ront, jöhet megint a Győr! Az első hat perc lassan leketyeg, a Vardar akciógól nélkül áll. Az emberhátrány letelik, 1–1-re hozta az ETO.

6. perc. A kapust lehívva támad a Győr, Oftedal „surranós” lövése befér Leynaud mellett! Szép! 3–1.

5. perc. Lacrabere belövi a büntetőt a hetesre beálló Kiss Évának, 2–1.

5. perc. Lekics kiharcol egy hétméterest.

4. perc. Penezicet csapja le Amorim, 2 perc. Jogos.

4. perc. Broch büntet egy góllal, és máris 2–0.

3. perc. Rossz szkopjei bejátszás, jöhet a Győr. Amorimot lehentelik, Cvijics kap egy sárga lapot. Elképesztő hangulatban kezdődött az összecsapás. Az emeleten semmit sem hallani a játékvezetői sípszóból.

2. perc. Elrontott Vardar-akciót elrontott győri lerohanás követ.

1. perc. Amorim góljával meg is szerzi a vezetést, szép átlövés talpról, test mellett. 1–0.

1. perc. A GYŐR KEZDI A BL-DÖNTŐT!

„A cél előtted, a tábor mögötted” – ezzel a molinóval készültek a győri szurkolók. Mintegy 100-150 macedón drukker van. Hangosak, de ha nem lesz baj, simán lenyomja őket a hazai had. A bukaresti CSM drukkerei a döntőre tiszteletbeli Vardar-drukkerré avanzsálnak.

A Vardar az egyetlen csapat, melynek csak elvesztett BL- vagy BEK-döntője van (egyből semmi).

EHF BL-himnusz, zöldben a Győr, fehér-feketében a Vardar. Telt ház a Papp László Budapest Sportarénában.

Elsötétedik az aréna, kezdődik a finálé előtti show, illetve a csapatok bemutatása!

A bronzmeccsen a CSM Bucuresti 31–30-ra legyőzte a Rosztov-Dont, 2017-hez hasonlóan ismét a bukaresti csapat a harmadik a BL-ben.

Ez Ambros Martín utolsó BL-meccse a Győr kispadján, hiszen az ETO edzője a Rosztov-Donhoz szerződik az idény végén. Görbicz Anita ma ünnepli születésnapját, a közönség bemelegítés közben énekelt is neki.

Magyar csapat eddig ötször nyerte meg az első számú európai kupát (1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr, 2013-ban, 2014-ben és 2017-ben a Győr). Macedón klub eddig egyszer diadalmaskodott (2002-ben a Kometal).

A mérkőzés hátteréről itt olvashatnak bővebben!

Ez lesz a két együttes hatodik összecsapása a BL-ben, az eddigi öt közül három végződött győri sikerrel, egyszer a Vardar nyert, egy találkozó döntetlen lett. 2015-ben éppen a Szkopje ütötte el a final fourtól az ETO-t a negyeddöntőben. A Vardar Szkopje a második fináléjára készül a legrangosabb európai kupasorozatban: tavaly 26–26 után hosszabbításban 31–30-ra kapott ki a Győrtől.

Mindkét csapat simán, végig irányítva nyerte meg az elődöntőjét. A Győr 26–20-ra győzte le a román CSM Bucuresti-et, a Vardar 25–19-re az orosz Rosztov-Dont. Egyik mérkőzés kimenetele sem volt kérdéses.

A Vardar Szkopje egymás után ötödször játszik négyes döntőt. Három bronzérem után tavaly a döntőben az ezüst jutott, és ez az utolsó esélye a macedón sztárklubnak, hisz az idény végén a Vardar kerete szétszéled egy radikális fiatalítás (és költségcsökkentés) miatt.

JÓ ESTÉT, JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK! A női kézilabda Bajnokok Ligája 2018-as döntőjében megismétlődik a 2017-es finálé: a Győri Audi ETO KC a macedón Vardar Szkopjével csap össze. Tavaly hosszabbításban nyert 31–30-ra a magyar sztárcsapat, mely elsőként védheti meg a címét a final four bevezetése óta. A Győr negyedik BL-győzelmét szerezheti meg.

KORÁBBAN
A 3. HELYÉRT
CSM Bucuresti (román)–Rosztov-Don (orosz) 31–30 (19–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik